‘Maliye Bakanı Albayrak’ın yerini koruduğu bir kabine değişikliği çoğu kişinin gözünde yok hükmünde olacaktır’

‘Maliye Bakanı Albayrak’ın yerini koruduğu bir kabine değişikliği çoğu kişinin gözünde yok hükmünde olacaktır’
3 Eylül 2019 09:09

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın kabinesinde değişikliğe gideceği iddiaları ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

 

 

Ekonominin üç çeyrektir küçüldüğüne dikkati çeken Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “yerini koruduğu” bir kabine revizyonunun birçok kişinin gözünden “yok hükmünde” olacağı değerlendirmesinde bulundu.

 

Yetkin’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

“Şimdi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sıkıntıyı aşmak için hem de “radikal” bir kabine değişikliği yapacağı konuşulmaya başlandı yeniden. Sözü uzatmanın alemi yok: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerini koruduğu, ya da etkin görevde kaldığı bir kabine değişikliği iç siyaset odaklarından dış yatırımcılara dek çoğu kişinin gözünde yok hükmünde olacaktır. Oysa Ankara’nın dinamikleri Erdoğan ve aile çevresinin, güçlü bir kurban vermeme ruh halinde olduğunu gösteriyor.

Ekonomi çok önemli. Üçüncü çeyrektir küçülüyor; her ne kadar TV’lere çıkmaya akredite yorumcular sırf küçülme demiş olmamak için “negatif büyüdü” gibi çarpıtmalar uydursalar da. Ücretler zamlara yetişemiyor, işsizlik artıyor.

Ekonomide sıkıntı devam ederken Erdoğan’ın AK Parti hükümetinin hareket alanı başka alanlarda da daralıyor. ”

 

Yazının tamamını okumak için:

https://yetkinreport.com/2019/09/03/ates-bacayi-sarinca-demirtastan-davutogluna-imamogluna-dek/