MAK Danışmanlık: Yüzde 56’lık seçmen hileye inanmıyor!

MAK Danışmanlık: Yüzde 56’lık seçmen hileye inanmıyor!
10 Mayıs 2019 10:29

MAK Danışmanlık, Ekrem İmamoğlu’nun masasındaki anketi açıkladı. İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağını savunan MAK Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Kulat, “Cumhur İttifakı’na oy veren yüzde 16-17 oranında bir seçmen kitlesi, politik tercihini değiştirebileceğini söyledi” dedi.

 

 

 

Kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, yaptıkları anketlerin, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağını gösterdiği kaydetti.

 

 

SON ANKETİN VERİLERİ

 

 

Kulat, TV 5’te son seçim anketine dair verileri açıkladı. Söz konusu anket 27-30 Nisan tarihleri arasında, İstanbul’da 5 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Anket, 31 Mart seçimlerinin ardından ve YSK ‘iptal’ kararından önce yapılan son anket olmasının yanı sıra İmamoğlu’nun masasındaki son anket olması bakımından da önem taşıyor. Kulat, anket sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

 

Cumhur İttifakı’na oy verenlerin sadece yüzde 3’ü MHP’li olduğunu kaydetti. Yani MHP’den ciddi oranda AK Parti’ye oy gelmediğini buradan görmüş olduk.

 

“Seçimde bir hile yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna deneklerin yüzde 56’sı “Hayır, düşünmüyorum”, yüzde 36’sının ise “Evet, düşünüyorum” cevabını verdi. Yani AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen seçmenin de bir kısmı, hile olmadığını düşünüyor.

“Seçimin tekrarlanması durumunda politik tercihiniz değişir mi?” sorusuna deneklerin yüzde 79’u “Değişmez” cevabı verdi. Yüzde 8’i kararsız olduğunu, yüzde 13’ü ise “Evet, değişir” cevabı verdi. Kararsızları dağıttığınızda, yüzde 16-17’lik bir seçmen, ‘Evet, kararım değişir’ diyor ve bu seçmen, ağırlıklı olarak AK Parti’ye oy verdiğini, yani Cumhur İttifakı’na oy verdiğini söyleyen seçmen. Bu fotoğraf doğru çıkarsa, Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağını gösteriyor.