Mahmut Tanal Hüseyin Sağ için neden harekete geçmedi?

Mahmut Tanal Hüseyin Sağ için neden harekete geçmedi?
13 Temmuz 2015 16:37

Tüm okurlarımın da yakından bildiği gibi Mahmut Tanal Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Ve siyasal etkinliği ile birlikte haksızlıklara, yargısal yanlışlıklara savaş açmış biri olarak kamuoyunca yakından tanınan bir sima.

 

Her ne kadar tanışmazsak da bu bağlamda benim de saygı ve sevgimi kazanmış bir kişilik.

 

Öyle ki Türkiye’nin herhangi bir yerinde meydana gelen haksızlık, hukuksuzluk ve yargısal yanlışlarda kendisini değişik platformlarda, adliye salonlarında tv ekranlarından sık sık izlediğimden dolayı ‘’hukuk komandosu’’ olarak betimler, gerçekten gıpta ederim.

 

Yani nerede hukuka aykırı bir zulüm varsa, Sayın Mahmut Tanal oradadır.

 

Eski bir parlamenter olarak böyle proaktif milletvekillerinin sayısının her dönem bir elin parmakları sayısı kadar bile olmadığını çok

 

iyi bilirim.

 

Şimdi gelelim Hüseyin Sağ’a.

 

Hüseyin Sağ’da uğradığı saldırı sonucu kamuoyunun son günlerde tanıdığı Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye

 

Başkanlığı Meclis üyesi.

 

Hüseyin Sağ duyarlı bir yurttaş ve seçilmiş biri olarak uzun zamandır dünyanın rant cenneti metropollerinden olan İstanbul’da imar yolsuzlukları ile hukuk mücadelesi veren bir isim.

 

Kendisini tanımıyorum ama yaptığı bu onurlu mücadeleyi her duyarlı yurttaş gibi taktirle karşılıyorum.

 

Hüseyin Sağ’ın yaklaşık on gün kadar önce trafikte seyrederken arabasına arkadan başka bir araba çarpıyor ve indiklerinde diğer arabadan çıkan üç aşağılık neidüğü belirsiz üç aşağılık zibidi tarafından kahpece dövülüyor.

 

Ve bu aşağılık zibidiler savcı tarafından tutuklanması talebiyle mahkeme önüne çıkarılıyor ama yargıç serbest bırakıyor.

 

Burada hemen bir serzenişte bulunacağım, bu ülkede kitap yazanlar tutuklanıyor ama kahpece adam dövenler serbest bırakılıyor; siz anlayın Türkiye’de insan değerinin beş kuruş bile etmediğini.

 

Böyle bir karar mafyayı tekrar hortlatır ve insanlarımızın lisanına yerleştiği gibi ‘’Dövenin yanına kar kalır’’ düşüncesi güç kazanır.

 

Neyse dövülen Hüseyin Sağ daha sonra basına verdiği demeçte herkesin kendisini arayıp-Kadir Topbaş, AKP’liler, Kılıçdaroğlu vs…-geçmiş olsun dediğini, hatta Kadir Topbaş’ın bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğunu, bundan da çok duygulandığını ama Ataşehir

 

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin aramadığını bildiriyor.

 

Doğrudan söylemese de dolaylı olarak bu durumdan kuşkulandığını hiç de kapalı olmayan şekilde anlatmış oluyor.

 

Ben şimdi buradan yukarıda kendisi için yazdığım nedenlerden dolayı haksızlıkla savaşan bir halk kahramanı olarak algılandığını belirterek, aynı zamanda kendi partisinin seçilmiş bir üyesi olarak Hüseyin Sağ’ın uğradığı bu hukuksuz zulüm dolayısıyla bugüne kadar neden ilgilenmediğini ve bu konuda her zaman yaptığı gibi neden adliye koridorlarında olmadığını gerçekten merak ediyorum.

 

Yaptığı hukuk mücadelesi nedeniyle her görüşten insanın taktir ettiği insanlar Mahmut Tanal’ın neden Hüseyin Sağ’la ilgilenmediğini, hukuk mücadelesi vermediğini düşünmezler m?

 

Kendisini sevenler, acaba Hüseyin Sağ’a yapılan saldırının ucunun CHP içindeki bir kısım şahıslara uzanabileceği ve bu nedenle mücadele vermediğini düşünmezler mi?

 

Ve Hüseyin Sağ’la ilgili hukuksal mücadele vermeyen-olayın ucu kendi partililerine dokunuyorsa- Sayın Mahmut Tanal’ın şimdiye kadar yaptıklarının aslında bir ‘’şov’’dan ibaret olduğunu düşünecek Allah’ın kulları çıkmaz mı?

 

Bu ülkede dürüst insanları mumla aradığımız için Hüseyin Sağ ve onun gibilerin haklarını hep birlikte korumamız gerekmektedir.

 

Zalimler ister kendi içimizde ister dışarıda olsun aynı kararlılık ve ölçütlerde içtenlikle mücadele etmezsek şovmenlikle kendimizi uzun süre gündemde tutamayız.

 

Kendi partilisi Hüseyin Sağ’ın uğradığı müssif olay nedeniyle Sayın Mahmut Tanal’ın kamuoyu tarafından bir samimiyet testine tabi tutulduğunu haber vereyim.

 

Ucu nereye varırsa varsın, Sayın Mahmut Tanal bu mücadeleyi verirse halkın gerçek kahramanı olacaktır.

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!