Mahkemeye rağmen imam hatip ısrarı!

Mahkemeye rağmen imam hatip ısrarı!
25 Kasım 2018 11:29

İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip kısmının kapatılması kararı 4 aydır uygulanmıyor. 900 günü aşkın süredir mücadele eden veliler kararın uygulanmasını istiyor

 

 

Seda Balmumcu / Birgün

 

 

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip kısmının mahkeme tarafından kapatılmasına karar verilmesine rağmen Milli Eğitim yetkilileri karara uymadı.

Mahkeme kararının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu karara uymayarak imam hatip ortaokuluna öğrenci kaydı aldı ve eğitime devam ediyor. 900 günü aşkın süredir bu imam hatibin kapatılması için mücadele eden velilerse kararın uygulanmasını istiyor. Veliler, duruma ilişkin rahatsızlıklarını sosyal medyadan dile getirdi. Konuya ilişkin mücadele veren velilerden İrfan Arslan, BirGün’e konuştu.

Arslan, okul yönetiminin mahkeme kararına itiraz ettiğini ancak itirazlarının reddedildiğini ifade etti. “Mahkemenin ret kararına rağmen öğrenci kaydı aldılar ve eğitime devam ediyorlar” diyen Arslan, “ Bu durumdan dolayı bütün öğretmenlerimiz tayinlerini istedi, eskiden sürekli başarı tablosu yayınlanırdı, çocuklarımızın başarısını, imam hatip öğrencilerinin de yetersizliğini gizlemek için artık yayınlamıyorlar” dedi.

 

 

‘Yok sayıyorlar’

 

 
Normal ortaokul öğrencisi olarak sadece 8. sınıfların kaldığını söyleyen Arslan, “Bizim çocuklarımızı yok saymaya çalışıyorlar, imzalanması gereken bir evrak geldiğinde ‘İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu’ yazıyor, bizim çocuklarımız imam hatip öğrencisi değil, bu yok saymaktır” şeklinde konuştu.

İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip olma kararı verilmesinin ardından okulun önünde veliler nöbete başlamıştı. Velilerin ve mahallelinin karşı çıkmasına rağmen açılan İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu’nun, direnişin 784. gününde mahkeme kararıyla kapatılmasına karar verilmişti.

 

 

Müdür 7 Aralık’ta yargılanacak

 

900 günü aşkın süredir nöbetlerine devam ettiklerini söyleyen Arslan, “7 Aralık’ta İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Harun Sağlam, mahkeme kararına uymadığı için yargılanacak. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü buna onay verdi ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve Şube Başkanı Sedat Işık da mahkeme kararının uygulanmasına yönelik sorumluluklarını yerine getirmediler” dedi.