Mahkeme karar için inşaatın bitmesini bekliyor

Mahkeme karar için inşaatın bitmesini bekliyor
21 Mart 2017 14:13

Mahkeme, Kabataş’taki inşaat nedeniyle keşif yapamadı. Yayaların arasına dalıp 10 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs sürücüsünün avukatı duruşmada söz alıp “İnşaat sürüyor keşif için uzunca bir süre verilsin” dedi. Mahkeme de keşfin 4 ay sonra Temmuz ayında yapılacağını kararlaştırdı. Kaza 2014’un Temmuz ayında yaşanmıştı.

 

 
Kabataş’ta, 2014 yılında vapur iskelesine dalarak 10 kişinin yaralanmasına neden olan otobüs şoförü Eyüp Er’in (55) yargılandığı davada, mahkeme olay yerindeki inşaat nedeniyle yapamadığı keşfi, Temmuz ayına erteledi.

 

 

DAVANIN 6’NCI CELSESİ GÖRÜLDÜ

 

 

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde otobüs şoförü hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın bugün 6. celsesi görüldü. Duruşmaya sanık otobüs şoförü Eyüp Er avukatıyla birlikte katıldı. Kazada yaralanan ve bacağı kesilen müşteki Kübra Dere ile diğer müştekiler Elif Balkeser ve Recep Özsoy mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

 

 

İNŞAAT PROJESİ KEŞFİ ERTELETTİ

 

 

Mahkeme hakimi 17 Şubat’ta yapılmasına karar verilen keşfin, inşaat projesi nedeniyle yapılamadığını ve bu durumun tutanak altına alındığını açıkladı. Sanık Eyüp Er’in avukatı Necip Varan da, olay yerinde tekrar keşif kararı verilmesini talep ederek, “Uzunca bir gün verilsin. Olay mahalinde inşaat çalışmaları devam etmektedir” dedi.

 

 

KEŞİF İÇİN YENİ TARİH VERİLDİ

 

 

Mahkeme hakimi de, keşif yapılması için 12 Temmuz tarihine gün verdi. İddianamede, İstanbu Otobüs A.Ş., de görevli otobüs şoförü Eyüp Er hakkında, ‘Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

OTOBÜS YAYALARIN İÇİNE DALMIŞTI

 

 

Kabataş’ta, 1 Ağustos 2014’te direksuyonunda Eyüp Er’in oturduğu İstanbul Otobüs A.Ş. otobüsü sürücüsünün kontrolünden çıkıp vapur iskelesine bitişiğindeki durak ve yolcuların bulunduğu bölüme dalarak 10 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

 
Ümit TÜRK/İSTANBUL, (DHA)