Mahcup edin, şaşkına çevirin Sayın Bahçeli

Mahcup edin, şaşkına çevirin Sayın Bahçeli
25 Ekim 2016 17:30

MHP Genel Başkanı Bahçeli bugünkü grup toplantısında şöyle dedi…

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

 
“Henüz ortada fol yok yumurta yokken Milliyetçi Hareket Partisi’ni siyasi ve sinsi polemiklerin içine çekip itibarsızlaştırmaya çalışanları da emini olunuz ki not edip çok yakında mahcup edeceğiz ve hepsini birden de şaşkına çevireceğiz. AKP ne hazırladıysa getirsin görelim, bakıp değerlendirelim. Sonra da neyi doğru ve kaçınılmaz görüyorsak onu yapacağımızdan, aldığımız kararın ardında sağlam şekilde duracağımızdan herkesin müsterih ve emin olması başlıca dileğimdir.”

 

 
Bahçeli bunun öncesinde de yine bugünkü konuşmasında, “Bunlar hangi dilden haberleşip konuşuyorlarsa bize bildirsinler ki, ona göre davranalım. İsterlerse Mors Alfabesi, isterlerse dumanla iletişim kuralım, yazıktır hiç olmazsa kendilerini ikna edelim. Milliyetçi Hareket Partisi parlamenter sistemden yanadır, dahası revize ve reforma tabi tutulmasını istemektedir dedim, ne çare, kulp takmayı sürdürüyorlar. Bunların kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor. Mahşer midillisi gibi ortalıkta gezip kalem ve konuşma fedaisi kesilenler koro halinde bize saldırıyor, niyet okuyup işlerine geldiği gibi yorum yapıyorlar.” dediğine göre kasettiği kesim başkanlığa karşı olan ve Bahçeli’yi Erdoğan’a destek olmakla suçlayam kesimleri kastediyor.

 

 
Ben de şimdi Bahçeli’nin bu kesimi, kendi ifadesiyle, mahcup etmesini ve şaşkına çevirmesini heyecanla bekliyorum.

 

 
Ben de mahcup olmak ve şaşkına dönmek istiyorum.

 

 
Bizi öyle bir mahcup etsin ki Bahçeli mahcubiyetten başımız öne eğilsin.

 

 
Bahçeli bugün bir de MHP’nin siyasi tarihine atıfta bulunarak basında yazan çizenlerin bu tarihi anlamadıklarını ve bundan dolayı MHP hakkında yanlış yorumlar yaptıklarını söyledi.

 

 
Bahçeli bu sözleriyle MHP’nin Türiye’nin kaderinde çok önemli rol oynadığını söylemek istiyor.

 

 
Ben de şimdi bu tarihten hatırlatmalar yapayım…

 

 
Hiç eğip, bükmeden hem de…

 

 

 
1-Bahçeli 1980 öncesinin düşmanlıklarını aşabilen bir siyasetçi olarak da, 4 Ağustos 2002’de yani, bu hükümet başımıza çökmeden yaklaşık 3 ay önce TBMM’den büyük demokrasi reform paketlerinden birinin geçmesine ve dolayısıyla 2004’de resmen AB adayı olmamıza imkan verdi

 

 
2-Bahçeli durumun siyasi olarak hiç farkında olmadığı ve önünü görmediği için erken seçim isteyerek, 57. Hükümetin Türkiye için oluşturduğu büyük siyasal ve buna bağlı ekonomik büyümenin tüm meyvelerini AKP’ye bıraktı

 

 
3-AKP 2007 evresinde Cumhurbaşkanı seçiminde uzlaşıya yatkın olabilirdi ancak TSK’nın somut hiçbir anlamı olmayan bildirisi ve 367 kararı sonucunda erken seçim olup da, AKP AB ile aday adaylığı sürecinin getirdiği ekonomik ve siyasi büyümenin meyvelerini yiyor olmak nedeniyle % 47 oy aldıktan sonra, Bahçeli Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasının yolunu açtı (TBMM Genel Kurulu’na girerek) Bu da AKP’nin Cumhurbaşkanlığı makamını sistemi değiştirmeye giden yolda çok iyi kullanabilmesine imkan verdi.

 

 
4-Bahçeli 7 Haziran 2015 genel seçiminden sonra Erdoğan’ın yolunu sonuna kadar açtı. 7 Haziran gecesi muhalefet ilk kez AKP’den sayısal olarak üstün hale gelmiş ve AKP çok oy kaybetmişti. Bahçeli muhalafetin iktidar kurması için hiçbir çaba göstermediği gibi, baştan sert bir tavır koyarak muhalefetten doğacak bir hükümete ilgi duymadığını ifade etti. Erdoğan’ın bu dönemde amacı ise, yeniden bir seçimle seçmeni korkutmak ve iktidarı yeniden almaktı. Bahçeli 1 Kasım 2015’de yeniden seçim yapılmasına kuvvetle destek verdi. Bahçeli 1 Kasım’da AKP’nin yeniden toparlanacağını da öngöremedi. HDP’yi kafasına takan Bahçeli HDP’nin marjinal bir parti olarak Türkiye’de sistemi değiştiremeyeceğini ama Erdoğan’ın devleti tamamen ele geçirerek Türkiye Cumhuriyeti’nin yapısını yok edeceğini bilmiyor olamazdı.
Bahçeli zaten küçük şeyleri büyük şeylerin önüne geçiregeldi sık sık.

 

 
57. Hükümet’te kızdığı şeylerin sonradan AKP döneminde olacakların yanında bir hiç olduğunu muhakkak sonradan düşünmüştür ama neye yarar.

 

 
Bugün için ders çıkarmaya yarıyor olabilir mi?

 

 
Onu göreceğiz yakında.

 

 
Bahçeli HDP’nin de Türkiye’nin mevcut durumundaki tehlikelerin yanında küçük bir mesele kaldığını da içinden düşünmüş olabilir.

 

 
Onu da göreceğiz.

 

 
Ben şaşırmayı, mahcup olmayı bekliyorum şevkle.

 

 
Hayatımın en mutlu mahcubiyeti ve şaşkınlığı olurdu bu hatta.

 

 
Bahçeli’nin düşünce yapısı hakkında çok sayıda gözlemin oldu ama yazıyı daha fazla uzatmayacağım bugün.

 

 
Bugün nasıl düşünüyor olduğunu ise, yakında referandum tutumundan anlayacağız.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Didik didik bir şey aramışlar
Böyle bir kaza nasıl olur
İYİ Parti istifaları