Maganda kurşunu İsveçli turisti canından etti

Maganda kurşunu İsveçli turisti canından etti
25 Mayıs 2015 18:10

İstanbul Beşiktaş’ta bir eğlence mekanı önünde önceki gece silahlar patladı. Tatil için Türkiye’ye gelen İsveçli kadın, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. İsveç vatandaşı Maggie Badgo’nun (34) ülkesinde kuaförlük yaptığı öğrenildi.

 

Eğlence mekanı önünde önceki gece silahlar patladı. Önceki gece akşam 23.30 sıralarında meydana gelen olayda otomobille caddeden geçen kişiler mekana ateş etmeye başladı.

 

Silah sesleri üzerine mekanın girişinde büyük bir panik yaşandı. İnsanlar sağa sola kaçışırken bir kişi yere yığıldı. Silahların patladığı sırada arkadaşlarıyla birlikte mekana eğlenmeye gelen İsveç vatandaşı Maggie Badgo, başına isabet tek kurşunla ağır yaralandı. Maggie Badgo kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

 

OLAY ÖNCESİ 5 KİŞİ GÜVENLİKLE TARTIŞMIŞ

 

Olayın duyulmasının ardından polis ekipleri olay yerinde boş kovan topladı. Yapılan incelemelerde otomobilden açılan ateşin 9 mm’lik tabancadan yapıldığı tespit edildi. Polis ekiplerinin bölgede yaptığı incelemelerde akşam saatlerinde eğlence mekanına gelen 5 kişinin kapıdaki güvenlikçiler tarafından içeriye alınmaması nedeniyle bu kişilerle tartışma yaşadıkları belirlendi.

 

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 2 KİŞİ ARANIYOR

 

Polisin bu yönde yaptığı incelemede magandaların ateş ettiği otomobilin plakası tespit edildi. Plakadan yola çıkan polis ekipleri kısa sürede otomobili buldu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Ancak bu kişilerin verdiği fadelerde de saldırıyı yapan kişinin arkadaşları olduğunu ve olaydan sonra kaçtığı belirtildi. Polis şimdi kimliği tespit edilen şehir ekiyalarının izini sürüyor.

 

İKİ GÜN ÖNCE GELDİ

 

Habertürk’ün haberine göre; Magie Badgo’nun iki gün önce tatil için arkadaşlarıyla birlikte İsveç’den geldiği öğrenildi. Sultanahmet civarında bir otole yerleşen İsveçli turist kafilesinin tarihi yerleri gezdikten sonra akşam yemeği yediği ve daha sonra İstanbul’un gece hayıtını da görmek için sözleştikleri öğrenildi. Akşam saatlerinde Beşiktaş’taki mekana gelen İsveçli kafilenin mekana girmeden önce bir süre kapı önünde bekledikleri sırada olayın meydana geldiği öğrenildi.