Maduro’dan sonra sıra Kim’e geldi… Geçici hükümet şoku!

Maduro’dan sonra sıra Kim’e geldi… Geçici hükümet şoku!
2 Mart 2019 09:33

Venezuela’da Ulusal Mecliş Başkanı Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin yankıları sürerken, Kuzey Kore’de bir grup da Kim Jong-un’a karşı harekete geçti. ABD Başkanı Donald Trump’la Vietnam’da bir araya gelen Kim Jong-un ülkesine dönmeye hazırlanırken, Cheollima Sivil Savunma Teşkilatı (CCD) kendilerini Kuzey Kore’nin meşru geçici hükumeti ilan ettiklerini duyurdu.

 

 

 

Kuzey Kore’den kendilerine sığınan insanlara yardım teklif eden CCD Teşkilatı, kendilerinin ‘büyük kötülük’ ismini verdikleri Kuzey Kore’nin mevcut rejimini yıkmaya adadıklarını söyledi.

 

CCD grubu Kore hareketinin kuruluşunun 100. yılına denk gelen Cuma günü web sitelerinde Korece ve İngilizce olarak uzun bir bildiri yayımlayarak kendisini Free Joseon’nin (Hür Kore) meşru geçici hükumeti olarak ilan etti. Grup kendilerinin, Kim Jong-un’un yeğeni Kim Han Sol’un koruyucusu olduğunu belirtti.

 

kore-gecici-hukumet-video-660x371

Bildiri yüzünü gizleyen bir kadın tarafından videoda okundu.

 

Yüzü gizlenmiş bir kadının okuduğu bildiride, “Biz kendimizi, insan ruhuna bulaşmış büyük kötülüğü tamamen yıkmaya adadık. Biz Pyongyang’a tamamen geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kore özgür olmalı ve olacaktır. Ayağa kalk, köleliği reddeden ayağa kalk!” ifadeleri kullanıldı.

 

kim-jong-un-vietnam-reuters-660x447

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Vietnam’daki zirvenin ardından ülkeden böyle ayrıldı.

 

2017’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur havaalanında iki kadın tarafından, babası zehirlenerek öldürülen Kim Han Sol’un videosunu yayınlayarak kendisine koruma sözü veren CCD grubu ilk kez o zaman ortaya çıkmıştı.

 

Hakkında çok az şey bilinen CCD’nin arkasında Güney Kore İstihbaratı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

 

 

Kaynak: Reuters