Macron sarı yelekli eylemlerden sonra tv karşısına geçti

Macron sarı yelekli eylemlerden sonra tv karşısına geçti
10 Aralık 2018 22:10

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ülkesindeki akaryakıt zamları üzerine yapılan gösteriler sonrası canlı yayında vatandaşlarına seslendi. Vatandaşlarının öfkesini anladığını söyleyen Macron, ekonomik ve sosyal olağanüstü hal ilan edeceklerini söyledi.

 

 

 

Macron canlı yayındaki açıklamasında ülkede derin ve haklı bir öfke olduğunu ifade etti.

 

Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğini belirten Macron, harcamalar konusunda daha iyi bir denetim kuracağız dedi.

 

Açıklamalarında, “Daha önce söylediklerimin insanları incittiğini biliyorum” diyen Macron 2000 euronun altında maaş alanlardan sosyal güvenlik vergisinin kesilmeyeceğini de duyurdu.

 

Macron asgari ücrete Ocak ayından itibaren 100 euro zam yapılacağını açıklarken özel sektör temsilcilerine de aynısını yapmaları yönünde tavsiyede bulundu.

 

Fazla mesai ücretlerinin de vergiden muaf tutulacağını açıklayan Macron, zenginlik vergisi olarak bilinen vergiden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

 

Macron ‘sorumluluğu kabul ediyorum’ dediği konuşmasında Fransa halkına şöyle seslendi;

 

“Son 40 yıl içinde insanların yaşamlarının kötüye gittiğini gördük. Ve bu hala devam ediyor. Bu konudaki sorumluluğumu kabul ediyorum. Biz son 1.5 yıl içinde bu soruna eğilmekte geri kaldık. Size daha başka önceliklerim olduğu izlenimi verdim. Bir şekilde buradan çıkabileceğimizi biliyorum. Biz tarih içinde bunu başarabileceğimizi gösterdik.

 

“İnsanların kazandıkları ile onurlu yaşadıkları bir Fransa istiyoruz. Büyük işverenlere gidip onlarla da konuşacağız. Hükümet ve parlamento birlikte çalışmalı bu konuda. Çok çalışmayı ödüllendireceğimiz yeni bir vergi planını devreye sokmaya çalışacağız.”

 

 

Reuters