Lyon – Beşiktaş maçı öncesi yüzlerce taraftar sahaya indi

Lyon – Beşiktaş maçı öncesi yüzlerce taraftar sahaya indi
13 Nisan 2017 20:30

Olympique Lyon – Beşiktaş maçı öncesi yüzlerce taraftar sahaya indi. Olympique Lyon Kulübü, tribünlere atılan meşaleler nedeniyle taraftarların sahaya girdiğini bildirdi.

 

 

 
Lyon – Beşiktaş karşılaşması öncesi Siyah-beyazlı taraftarlar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, Lyon Stadı’na yürüyen bir grup Beşiktaş taraftarına iki kez biber gazı ile müdahale etti.

 

 

Siyah-beyazlı taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında takımlarını desteklemek için Lyon Stadı’na hareket etti. Taraftarların stada yaklaştığı sırada Fransız polisi ile taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Fransız polisi taraftarlara biber gazı sıkarken, çok sayıda taraftar bu gazdan etkilendi.

 

 

BİR TARAFTAR YARALANDI

 

 

Yaşanan ilk gerginliğin ardından stada ulaşan Siyah-beyazlı taraftarlar, polis kontrolünde stat çevresinde toplanmaya başladı. Tezahüratlarla takımlarına destek veren Siyah-beyazlılara burada da biber gazlı müdahale edildi. Müdahalenin ardından bir taraftarın başından yaralandığı görüldü.

 

 

FRANSIZ POLİSİNE TEPKİ

 

 

Bu arada bazı taraftarlar, biber gazıyla müdahale eden Fransız polisine tepki gösterdi. Taraftarlar, “Savaşa değil, maç izlemeye geldik” diye bağırdı.

 

 

Lyon ve Beşiktaş taraftarları stada alınıyor

 

 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında karşı karşıya gelecek Olympique Lyon ile Beşiktaş’ın taraftarları, Lyon Stadı’na giriş yapıyorlar.

 

 

Fransız polisi sıkı güvenlik önlemleri alırken, taraftarlar dikkatle arandıktan sonra stada sokuldu.

 

Öte yandan iki takım taraftarları da stadın kapılarından geçerken polisle kısa süreli gerginlikler yaşadılar.

 

Fransız polisi geniş güvenlik önlemleri altında taraftarların grup grup stada alınmasını sağlıyor.

 

Lyon – Beşiktaş maçı öncesi yüzlerce taraftar sahaya girdi!

 

Fransız Kulübü: “Tribünün üst kısmından atılan meşaleler nedeniyle taraftarlar sahaya girdi”

 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde oynanacak Olympique Lyon – Beşiktaş karşılaşması öncesinde yüzlerce taraftar sahaya girdi.

 

Lyon Stadı’nda TSİ 22.05’te oynanması beklenen maç öncesi bir anda yüzlerce taraftar sahaya inmeye başladı. Yaklaşık 2 bin kadar taraftarın sahaya inmesiyle statta büyük bir kargaşa yaşandı.

 

Konuyla ilgili Fransız kulübünden bir açıklama gelirken, “Tribünün üst kısmından atılan meşaleler nedeniyle taraftarlar sahaya girdi” ifadeleri kullanıldı.

 

Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, sahaya girerek taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra Başkan Aulas, mikrofonla taraftarlara seslenerek sakin olmalarını söyledi.

 

Uyarıların ardından taraftarlar tekrar tribündeki yerlerini aldılar.

 

 
Kaynak: Ali DANAŞ/LYON (DHA)