‘Lüks mekanlarda kumara izin verilmeli’

‘Lüks mekanlarda kumara izin verilmeli’
20 Ekim 2016 08:15

Ukrayna Başsavcısı, eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko, ülkede kumarhanelerin yeniden yasal hale getirilmesi gerektiğini savundu.

 

 
Ukrayna’daki kumar yasağını ABD’de zamanında uygulanan içki yasağına benzeten Başsavcı, “ABD’de bu yasak, mafyanın yükselmesine ve iktidarda yolsuzlukların artmasına yol açtı” dedi.

 

 

5 yıldızlı oteller gibi lüks yerlerde kumarhanelerin yasal olarak çalışmasına izin verilmesi gerektiğini belirten Lutsenko, “Buralara ilköğretim öğrencileri ve sıradan Ukraynalılar hiçbir zaman gidemez. Bu benim kişisel fikrim” diye konuştu.

 

 

Kumar makinelerinin çok sıkı takip edilmesi gerektiğini söyleyen Başsavcı, “Sosyal açıdan tehlikeli olan ile tehlikeli olmayan şeyler birbirinden ayrılmalı, tehlikeli olmayanlara izin verilmeli” dedi.

 

 

Ukrayna’da kumarhaneler, 2009 yılında Yuliya Timoşenko’nun başbakanlığı zamanında yasaklanmıştı. Parlamentoda geçen sene kumarın yeniden yasallaştırılması yönünde yasa tasarısı sunulmuştu. Ülkede çok yaygın olan yeraltı kumarhanelerinin sayılarının ise her geçen gün arttığı belirtiliyor.

 
Sonat Kerem / Kiev, 19 Ekim, (DHA)-