Lübnan’da intihar saldırısı: En az 5 ölü, 15 yaralı

Lübnan’da intihar saldırısı: En az 5 ölü, 15 yaralı
28 Haziran 2016 09:48

Lübnan’ın Suriye sınırına yakın El-Kaa kasabasında 8 saldırganın düzenlediği intihar saldırılarında en az 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

 

 

 

 

 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Lübnan’ın Suriye sınırına yakın El-Kaa kasabasında pazartesi günü 8 saldırganın düzenlediği intihar saldırılarında en az 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Reuters’a konuşan güvenlik kaynakları, halkının çoğunluğu Hristiyan olan bölgede yaşanan saldırılardan IŞİD’in sorumlu olduğunu düşündüklerini söyledi, fakat henüz saldırıları üstlenen olmadı. IŞİD, Haziran ayının başında yaptığı çağrıda militanlarını Ramazan ayı boyunca ‘inanmayanları’ hedef alan saldırılar düzenlemeye çağırmıştı.

 

DHA’nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada Lübnan’daki saldırıları şu sözlerle kınadı: “Lübnan’ın Suriye sınırına yakın El Qaa kasabasını hedef alan, ölüm ve yaralanmalara yol açan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör saldırısında yakınlarını kaybedenlere ve Lübnan halkına başsağlığı diliyoruz. Türkiye, terörle mücadelede Lübnan ile dayanışmasını, Lübnan’ın huzur, istikrar ve güvenliği için Lübnan devleti ve halkına desteğini sürdürecektir.”