Londra Uber’i yasakladı

Londra Uber’i yasakladı
23 Eylül 2017 09:12

Londra Uber’in taşımacılık lisansını yenilemiyor. Gerekçe ise şirket şoförlerinin aralarında suça karışmış kişiler olması ve kurumun Londra’ya uygun bulunmaması.

 

 

 

 

Dünyaca ünlü uygulama Uber’in taşımacılık lisansı Londra’da yenilenmeyecek. Londra Toplu Taşıma İdaresi’nden yapılan açıklamada 30 Eylül’de süresi dolacak olan Uber lisansının yenilenmeyeceği çünkü şirket çalışanlarının suça karışmış insanlar olabileceği açıklandı. İdare Uber’in Londra’da taşımacılık yapmaya uygun bir yapı olmadığını belirtti.

 

Guardian’ın haberine göre; Uber’in karara 21 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Uber’den yapılan açıklamada, “3.5 milyon Londralı uygulamamızı kullanıyor. Geçmini sağlayan 40 bin lisanslı şoförümüz var. Yasal haklarımızı kullanacağız” ifadeleri kullanıldı.

 

60 milyar dolarlık piyasa değeri olan ve Suudi Kraliyet ailesi başta olmak üzere dünya üzerinde pek çok kurumun yatırımını alan Uber zor günler geçiriyor. Firma geçtiğimiz aylarda Macaristan ve Danimarka gibi ülkelerin yasalarıyla uyumlu hizmet vermediği için bu pazarlardan çıkmak zorunda kalmıştı.