Liselerde ‘proje okul’ isyanı devam ediyor!

Liselerde ‘proje okul’ isyanı devam ediyor!
19 Ekim 2016 11:22

Türkiye’nin en köklü okullarını hedef alan ‘proje okul’ uygulamasının hedeflerinden Kadıköy’de bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri ve velileri uygulamayı protesto etti.

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014’ün mart ayında çıkarılan bir yasayla, aralarında İstanbul Erkek, Vefa, Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Hüseyin Avni Sözen, Ankara Atatürk, Bornova Anadolu Lisesi’nin de olduğu Türkiye’nin en gözde 170 lisesini ‘proje okul’ ilan etmişti.

 

 

Dün okul önünde bir araya gelen veliler, ‘Proje Okul’ kapsamına alınan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde, sekiz yılını dolduran öğretmenlerin başka okullara tayin edilmesine karşı eylem düzenledi.

 

 

Öğrenci velisi Orkide Kuleli, grup adına yaptığı açıklamada, “Bu haksız uygulamaya son verilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve bizler birer eşya değiliz. Bu kurumların bugüne kadar gelmelerine katkı sunanların gönderilmesine karşı çıkıyoruz” dedi.

 

 

Cumhuriyet’ten Deniz Ülkütekin’in aktardığına göre, Kuleli sözlerine şöyle devam etti: “Tayinler ya da sürgünler mi demeli, İstanbul’un en ücra köşelerine yapılmış. Sanki öğretmenleri savurup atmak istercesine. Yerlerine gelecek olan belli değil. Öğretmenlerin, öğrencilerin, psikolojisi ne olacak, yetkililerin umrunda değil. Gördük ki, biz ‘sesimizi duyar mısınız’ dedikçe, kimse cevap vermiyor. ‘Anlatmak istiyoruz kendimizi’ dedikçe, karşımıza eli silahlı polisler, TOMA’lar çıkıyor. 2016 yılındayız, tek taraflı iletişim olmaz. Dolayısıyla yetkililerin bizi anlamasını istiyoruz. Ancak yetkili taraf bunu istemiyor olabilir mi?”