Lip Lift (Dudak kaldırma) ile yüzünüze estetik bir dokunuş!

Lip Lift (Dudak kaldırma) ile yüzünüze estetik bir dokunuş!
12 Aralık 2018 12:18

Yüzümüzde bulunan burun ucu ile dudak arasında ki mesafe kimi zamanlarda görünüş açısından sıkıntı yaratacak kadar kısa ya da uzun olabilir.

 

 

Bu durum genellikle üst dudağın küçük olması, üst dudağın olması gereken pozisyondan daha aşağı bir düzeyde olması ya da burun ucunuzun normalinde çok daha yukarı kalkık olmasından dolayı olmaktadır. Tam bu sıkıntıdan muzdarip olan bireyler için Lip Lift dediğimiz ameliyat ile burun ucu ve dudak aranızdaki uzunluk veya kısalık ideal ölçüsüne getirilmektedir. Bunun yanı sıra LipLifting operasyonunda dudak üzerinde bulunan ve burun altından dudağa kadar uzanan çukur daha belirgin hale getiriliyor.

 

 

LİP LİFT NEDİR?

Dudak kelimesinin İngilizce karşılığı bildiğiniz üzere “lif” dir. Lift kelimesi ise kaldırma kelimesine karşılık gelmektedir. Lip Lift buradan dudak kaldırma anlamı ile Türkçeye evirilebilir. LipLifting en çok dudak ile burun ucu arasında ki noktaya müdahale etmek için kullanılır. Bu durumda en çok alt dudak kaldırması yapılır. Alt dudağa fazla yoğunlaşılmaz ya da sorun aranmaz. Bu ameliyat sonrasında gülümsediğinde dişleri görünmeyen ve yumuk kalan dudaklar daha rahat ve güzel görünürken dişlerin görünür olması da artı yönlerindendir.

44

LİP LİFT DUDAK KALDIRMA AMELİYATI

 

Liplifting ameliyatı yukarıda belirttiğimiz gibi burun ve dudak arasında ki kısımda gerçekleşir. Bu bölgeye ufak bir kesi atılır, bu kesinin içerisinden daha önce hesaplanmış şekilde, görülen fazlalıklar alınarak dışarı atılır. Fazla uzun sürmeyen bu operasyon oldukça basit ve risksiz bir ameliyattır.

 

Bunun yanı sıra işin püf noktası ameliyat sonrası atılan dikişlerdir. Atılan bu dikişlerin deri altına girmesi ve kesilen noktanın katlar halinde kapatılması muhakkak gereklidir. Dudak yapımızın istediğimiz düzeye gelmesi için dikişlerin özenle ve dikkat edilerek atılması gerekmektedir. Atılan bu dikişlerin bir özelliği ise dışarıdan görünür olmamalarıdır.

 

DUDAK DOLDURMA VE LİP LİFT AYNIMIDIR?

 

Aslında gözde canlandırıldığında dudak doldurma ile liplifting ameliyatı birbirine karıştırılabilir, aynı olarak gözlemlenebilir. Lakin bu iki uygulamanın birbirleri ile pekte bir alakası olduğu söylenemez. Tamamen farklı estetik ameliyatlardır. İlk olarak lipliftingi sizlere anlattığımızı bildiğimiz için dudak dolgunlaştırmadan bahsedelim. Dudak dolgunlaştırma genellikle dudak içine çeşitli dolgu maddeleri enjekte edilerek yapılan bir ameliyattır. Ancak Lip Lifting operasyonunda madde enjekte etmek yerine dudak içerisinde bulunan fazlalıklar alınmaktadır.

 

HYDRAFACİAL NEDİR? NASIL ETKİ EDER?

 

Bireylerin zaman içerisinde yüzlerinde yaşlılıktan kaynaklanan ya da genetik olarak lekelenmeler, kırışıklıklar, deforme olmalar görülebilmektedir. Bu gibi durumlardan muzdarip olan insanlar için birçok farklı tedavi yöntemi vardır. Bunların kimisi ilaç tedavisidir, kimisi estetik ameliyatlar ancak son zamanlar adından sıkça bahsettiren Hydrafacial sayesinde eski yöntemler biraz unutulacak gibi duruyor. Tıp alanında oldukça fazla üretim yapan ve getirdiği yeniliklerle insanlara umut olan Edge firmasının imzası olan Hydrafacial yöntemi, ileri teknoloji ile birlikte tedavi yöntemini en mümkün üst noktaya taşıyor.

 

Bunların yanı sıra Dünya üzerinde birçok farklı tedavi yöntemi olmasına karşın Hydrafacial’ın tek FDA onaylı cilt bakım cihazı olması ise güvenleri tazeliyor.

 

HYDRAFACİAL NASIL ETKİ EDER?

 

Hydrafacial yöntemi genel olarak ciltte oluşan leke, akne gibi durumlar içinde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra yaşa bağlı olarak cildin tahrip olması yıpranması gibi durumlar içinde sıkça kullanılmaktadır. Yapılan tedavilerden sonra insanların yüzlerinin daha ışıltılı, daha parlak ve canlı olduğu belirlenmiş ve bu memnuniyetin garanti olduğunu söyleyecek kadar tedavinin başarısına inanılmıştır. Biraz araştırma yapan bireyler bu teknolojinin özellikle cilt alanında temizleme, soyma, nemlendirme, antioksidan koruma tedavisi gibi tedavilerde kullanıldığını sıkça görmüşlerdir.