LDP Genel Başkanı Cem Toker’in hedefleri Türkiye’yi hızla uçuracak boyutta

LDP Genel Başkanı Cem Toker’in hedefleri Türkiye’yi hızla uçuracak boyutta
13 Nisan 2015 10:24

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker çok iyi bir eğitim ve donanıma sahip siyasetçi olarak Türkiye’ye Turgut Özal’ın ifadesiyle ikinci bir çağı atlatacak liberal demokrasi ile liberal ekonomi görüşlerini savunuyor.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

ABD’de Arizona Üniversitesi’nde ekonomi ve uluslararası ilişkiler dalında iyi bir eğitimi olan Cem Toker ayrıca bu ülkede 22 yıl kalarak finans sektöründe çalışarak uluslararası ilşkiler, danışmanlık, rehberlik alanında kurduğu şirketle çok önemli deneyimlere sahip olmuş, ileri batı ülkelerinin liberal demokrasi ve liberal ekonomi ile nasıl hızla kalkındıklarına yakından tanık olmuştur.

 

 

Liberal Demokrat Parti’nin Türkiye’yi uçuracak politik hedeflerini yakından görebilmek açısından sözü tamamen genel başkanı Cem Toker’e bırakıyorum:

 

 

‘’Eskimiş siyasilerin, senin zekanla dalga geçmelerine izin verme, boş vaatleri bu defa yutma!!

 

 

Her seçim öncesi aynı sorunlar:İşsizlik, fakirlik, geçim sıkıntısı.

 

 

Bunlara eklenen yüksek vergiler, adaletsizlik, sokakta güvenliğin olmayışı, dış politikada yenilgiler, terör saldırılarının sürmesi, cezaların caydırıcı olmaması, emekli, işçi ve esnafın kan ağlaması; hangi birini sayayım.

 

 

Üstelik halka vereceklerini, adeta açık artırmaya sokmuş halde sanki babalarının cebinden vereceklermiş ve adeta zekanla alay eder gibi bol keseden atarak vaat ettikleri de cabası.

 

 

Yıllardır bu sorunun katlanarak sürmesi şunu gösteriyor: Liberal Demokrat Parti dışındaki partiler, devletçi kafayla hareket ettikleri için, ülkemiz yıllardır bir türlü gelişmeyen ve hep gelişmekte olan bir ülke olarak duruyor.

 

 

Bu partilere oy verdiğin sürece de yerinde sayarak duracak.

 

 

Yüksek vergiden bıktım, adalet, can ve mal güvenliğim yok, eğitim sisteminden memnun değilim, hastanelerde sürünmekten bıktım, onurlu dış politika istiyorum, işsiz kalmaktan korkuyorum, yaşlı ve emeklileri görünce ben de mi öyle olacağım diye korkuyorum, diyorsan demek ki önceki partilere verdiğin oy boşa gitmiş.

 

 

Bu seçimlerde devletçi kafaya son vererek insanın yaratıcı gücüne, girişimcilik ruhuna güvenen Liberal Demokrat Parti’yi iktidara getirmek için oyunu LDP’ye ver, mührü yunusa bas.

 

 

LDP iktidarında ne yapacak?

 

 

YÜKSEK VERGİ KALKINMANIN DÜŞMANIDIR: Liberal Demokrat Parti, genelde yüksek vergiye karşıdır.LDP, DEVLETİN SADECE ORDU, POLİS, YARGI DIŞİŞLERİ GİBİ ASLİ GÖREVLERİNİ YAPABİLECEĞİ KADAR VERGİ TOPLANMASI GEREKTİĞİNE İNANIR.

 

 

Bürokrasi azaltılarak, verimlilik artırılarak gereksiz bakanlık ve kurumlar kapatılarak sağlanacak tasarruf sayesinde % 10 sabit vergiye geçilecek, KDV kaldırılacaktır.KDV yerine bölgesel tüketim vergisi konulacak, bu şekilde fakir kalmış bölgelerin zenginleşmesi sağlanacaktır.

 

 

5 kişiye kadar eleman çalıştıran esnaf vergiden muaf tutulacaktır.1999 depremi bahane edilerek konan özel iletişim vergisi gibi deprem vergileri, nemalarıyla halkımıza geri ödenecektir.Finans, ulaşım, medya, kültür sektörü ile eğitim ve sağlık hizmetlerine vergi muafiyeti sağlanacaktır.

 

 

Esnaf ülke ekonomisinin lokomotifidir.Ülkeyi devlet yatırımı değil, hür teşebbüsün akıllıca yatırımı kalkındırır.3-5 kuruş sermayesini tasarrufunu riske atarak bir iş yeri açan bu insanlar, devlete yük olmadıkları gibi, çalıştırdıkları insanlara da kazanç olanakları sağlarlar.Devlet memuru bu insanların önünde el pençe divan durmalı, her türlü kolaylığı göstermelidir.

 

 

ADALET, CAN VE MAL GÜVENLİĞİ: Suçlular çok az ceza görmekte veya hiç ceza almadan etrafta dolaşmaktadırlar.Bu düzene son verilecektir.

 

 

2 defa bir yıldan fazla hapis cezası gerektiren suç işleyenlerin, üçüncü bir suç işlemeleri halinde, toplumdan arındırılarak, 1o yıl ağırlaştırılmış hapis cezası çekmesi sağlanacaktır.Adalet mekanizması ve polis gücü maddi, manevi, donanım, araç ve gereç ne gerekiyorsa her şekilde takviye edilecek, infaz yasası kaldırılacak ve yargıçların takdir hakları kısıtlanarak, suçlunun duruşmadaki iyi hali gibi kabul edilemez indirimlere son verilecek, suçlunun değil, mağdurun lehine olan tüm hükümlerin uygulanması sağlanarak, suç işleyen gerçek cezasını görecektir.

 

 

Adalet ekmektir, adalet mülkün, yani devletin temelidir.Kimseden emir almayan, sadece evrensel hukuku uygulayan yargı adaletin temelidir.Adalet olmayan ülkede keyfi yönetim vardır.Keyfiyetle yönetilen ülkede kimse yatırım yapmaz, para o ülkeden kaçar; insanlar fakirliğe, sefalete belki katlanabilirler ama adaletsizliğe asla.

 

 

EĞİTİM SİSTEMİ: Eğitim hizmetini, şahıslar, vakıflar ve özel girişim rekabet ortamı içinde yüklenmelidir.Devlet 8 yıllık eğitim süresince ihtiyacı olan öğrencilere burs vermeli, bunun dışında sadece vergi muafiyetleri ile sistemin gelişmesini desteklemelidir.

 

 

Sağlık: Tüm sağlık hizmetlerine vergi muafiyeti getirilerek tam rekabet ortamında hür girişimcilere devredilecek, böylece sağlık hizmetlerinde kalite ve ucuzluk sağlanacaktır.

 

 

Devlet maddi imkanları yeterli olmayan vatandaşlarımıza genel bir sağlık sistemi kurarak prim desteği verecek, böylece her vatandaşımızın kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır.

 

 

LDP öğrencilerin ve ailelerinin sınav stresine son verecek, darbe ürünü YÖK kaldırılacak, özgür üniversite, bilimsel eğitim getirilecektir.

 

 

Her üniversite kendi sınav sistemini, öğrenci kabul kriterlerini kendisi belirleyecek, rektörünü, yönetimini kendisi seçecektir.Üniversiteler arası akademik, sportif rekabet arttırılarak kalite yükseltilecektir.

 

 

Yazboz tahtasına döndürülen eğitim sistemi, siyasetçilerin elinden kurtarılıp, eğitim profesyonellerine devredilecektir.

 

 

DIŞ POLİTİKA:Dış politikamız, dünyanın 5. büyük ordusuna sahip, 17. en büyük ekonomisi olarak ve dünya coğrafyasında asla tartışılmayacak bir stratejik konumda bulunan güçlü bir dünya ülkesi olmanın bilinci ile tamamen akıl, mantık, sağduyu ve stratejik planlamalarla ve sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin yüksek çıkarlarını koruyacak ilkelerle yapılandırılacaktır.Tüm dünya ülkelerinde etkin lobi faaliyetleri yapılarak, ilişkilerimiz geliştirilecektir.

 

 

Ülkemiz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi üyeliğini, en az mevcut üye ülkeler kadar hak etmektedir.Bunun sağlanması için her türlü girişim yapılarak, ülkemizin üyeliğinin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

 

 

İŞSİZLİK:Devletin politikalarıyla, bürokratıyla, mevzuatıyla girişimciye dost olması sağlanacaktır.Öncelikle, yurdumuz SERBEST FİNANSAL BÖLGE haşine getirilerek yapılacak düzenlemelerle finans sahiplerinin güven duyması sağlanacak, finansman sorunu ortadan kaldırılarak yatırımcının en ucuz krediyi kullanmasıyla açılacak işyerleri emeğin değerini yükseltecektir.İŞ GÜVENLİĞ YASASI işsizliğe neden olduğundan yürürlükten kaldırılacaktır.İstihdam üzerindeki vergiler kaldırılacak, SSK prim yükü tercihli özel emeklilik programları sayesinde olabildiğince azaltılacaktır.Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da silah ve uyuşturucu dışındaki sınır ticareti serbest bırakılacaktır.

 

 

ESNAF: 5 kişiye kadar eleman çalıştıran esnaf vergiden muaf tutulacaktır.Esnaf, sanayi ve ticaret odalarına üyelik zorunlu olmaktan çıkarılacaktır.

 

 

YAŞLI VE EMEKLİLER: Emeklilik devlet ile çalışan insan arasında yapılmış bir sözleşmedir.Bu nedenle devlet emeklilerin haklarını şimdi kısıtlayarak ve azaltarak bu sözleşmeyi ihlal edemez.

 

 

Emeklilik programları devlet denetiminde özelleştirilerek, çalışanlara istedikleri yaşta, istedikleri kadar maaşla emekli olabilecekleri seçenekler Sağlanacaktır.

 

 

ÖNCE SEN: Sen devletten daha önemlisin, LDP senin çıkarlarını devletten üstün tutar.Vatandaş devletten daha önemlidir.Devlet vatandaşı için vardır.Vatandaş siyasileri devleti yönetmeleri için seçer alın terinden vergi verir, maaş verir,.Esas olan vatandaştır.Ast olan devlettir.Bu nedenle biz, ÖNCE SEN diyoruz.LDP iktidarında devlet arz edecek, vatandaş rica edecektir

 

 

LDP siyasi bir parti olarak devleti yönetmeye taliptir, vatandaşların kalbini, yani inançlarını veya beynini, yani düşüncelerini değil.’’

 

 

LDP genel başkanı Cem Toker’in Türkiye yönetiminde uygulamaya koymayı hedeflediği ve ancak bir kısmını sıraladığımız bu politikalarında ki, diğer sektörlerde liberal anlayışla değerlendirilecektir; önyargısız olarak analizi tamamen okuyucu ve seçmene aittir.

 

 

Ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim ileri Batı Avrupa ülkeleri ve ABD’nin kalkınmasının nedenleri tamamen liberal demokrasi ve liberal ekonomi uygulamaları nedeniyledir.

 

 

Liberal Demokrat Parti iktidarı ile Türkiye hızla liberal yönetime kavuşmalıdır.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!