LDP Genel Başk. Başdanışmanı Özdoğan: LDP işçi ve emekçiyi 1 Mayıs’da Taksim’de görmek istiyor

LDP Genel Başk. Başdanışmanı Özdoğan: LDP işçi ve emekçiyi 1 Mayıs’da Taksim’de görmek istiyor
27 Nisan 2015 09:18

Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Halkın Habercisi yazarlarından İbrahim Özdoğan, yaklaşan 1 Mayıs öncesi Halkın Habercisi’ne özel açıklamalarda bulundu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

“Taksim, Türk işçi ve emekçisinin alınterleri ile emeklerinin önemini, değerini gerek devlet katmanlarına gerekse toplumun bütün kesimlerine devasa topluluk halinde anlatmaları, büyük güçlerini göstermeleri bakımından 1 Mayıs’daki etkinlikler bakımından Emek ve Dayanışma gününün kutlanacağı en sembolik meydandır.” diyen İbrahim Özdoğan,  AKP hükümeti’nin 1977’deki kanlı olayları bahane ederek bu sene de işçi ve emekçilerimize 1 Mayıs’da Taksim’i yasakladığını söyledi.

 
Yakın zamanlarda Taksim’de işçi ve emekçilerimizin bayramlarını kutladığını ve tek bir insanın burnunun bile kanamadığını vurgulayan İbrahim Özdoğan şunları söyledi:

 

 
“Tayyip Erdoğan’ın AKP hükümeti aşırı korkuları yüzünden 1 Mayıs 1977’yi bahane etmektedirler.

 
Korkuları nedir?

 
İşçi ve emekçilerimizin Taksim’deki muhteşem demokratik güç gösterisinin Hükümeti yıkacağından ve tahtlarının alt üst olacağından son derece ödleri patlarcasına korkmalarından dolayıdır.

 
Bu demokratik güç gösterisi sonucu AKP hükümetinin yaklaşan seçimlerde büyük yara alarak yıkılmasından sonra başta kurucusu Tayyip Erdoğan ve güruhunun Yüce Divan’da yargılanma korkuları işçi ve emekçilerimizin bir hukuk devletinde olması gereken en demokratik gösteri haklarına engel oldukları gibi toplumun tümününde demokratik hakları kendileri için tehlike gördükleri her durumda ayaklar altına alıp çiğnenmektedir.”

 

 

Liberal Demokrat Parti’nin sınırsız olarak savunduğu liberal esaslara dayalı birey ve toplum özgürlükleri çerçevesinde mutlak anlamda işçi ve tüm emekçilerin yanında olduğunu aktaran İbrahim Özdoğan, “Emekçilerin demokratik haklarını her zamanda, her zeminde yasalara uygun olarak istedikleri gibi kullanmaları gerektiğini deklare ediyoruz.” dedi.

 

 

 

Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Özdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi:

 

 
“Bu çerçevede olmak üzere AKP hükümetine sesleniyoruz ki, işçi ve emekçilerimizin demokratik haklarını gasp ediyorsunuz; Taksim yasağını derhal kaldırarak milyonlarca alınteri sahibinin bayramlarını gönül huzuru içinde kutlamalarını sağlayın; bu yasak size yarardan ziyade zarar getirecektir.

 
Yine LDP olarak tüm toplum kesimlerini, sivil toplum örgütleri ile siyasal partileri, hatta bilhassa işveren dünyasını işçi ve emekçilerimizin bu taleplerine destek vermeye çağırıyoruz.

 
Bugün işçilerimizin demokratik haklarını engelleyen AKP hükümeti yarın da iş dünyasının en doğal haklarına engel olacak, hatta geçenlerde Tayyip Erdoğan’ın yaptığı gibi tehdit edecek, geri dönüş yapmadıkları anda gereğini yapacaklardır.

 
LDP, toplumun tümünün özgürlükleri ve demokratik haklarını her zaman savunacağı gibi, cefakar Türk işçisininde her demokratik hakkını savunmaya devam edecektir diyoruz ve Taksim’de bayramlarını kutlamaları taleplerinin de sonuna kadar destekçisiyiz.”