Las Vegas saldırganının bilinmeyenleri!

Las Vegas saldırganının bilinmeyenleri!
3 Ekim 2017 08:48

ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde konser alanına saldırarak 59 kişinin ölümüne sebep olan Amerikan vatandaşı Stephen Paddock isimli saldırganı yakınları anlattı. İşte Stephen Paddock isimli saldırganın bilinmeyenleri…

 

 

Sözcü

ABD’nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde düzenlenen Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırgan Stephen Paddock, Mandalay Bay Oteli’nin 32. katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı.

Olayda 59 kişi hayatını kaybederken 527 kişi de yaralandı. Saldırgan Stephen Paddock intihar etti ve ölü olarak ele geçirildi. Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley’in yakalandığı ifade edildi. Reuters’ın haberine göre saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

ABD’yi ve tüm dünyayı yasa boğan saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırıyı gerçekleştiren Stephen Paddock’u yakınları anlattı.

 

 

SIK SIK LAS VEGAS’A GİDİYORDU

 

 

ABD’de 58 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı gerçekleştiren Stephen Paddock’un kumar oynamayı çok sevdiği ortaya çıktı. Kumar oynamak için sık sık Las Vegas’a gelen saldırganın pilotluk lisansı bulunuyor. Ayrıca Alaska’da avlanmak için de avcılık lisansı bulunan Paddock’un iki uçağı olduğu da biliniyor. Komşularının söylediğine göre sessiz ve sakin bir yaşam sürüyormuş.

 

 

POLİS ASYA KÖKENLİ ARKADAŞINI ARIYOR

 

 

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkat çekti ve yaralanan 2 polisin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli’nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğüne işaret eden Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti. Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz.” diye konuştu.

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor.
Lombardo, saldırgana ait iki aracın bulunması için kent sakinlerinden yardım istedi.

Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

ABD basını saldırının gerçekleştiği etkinliğe 30 bin kişinin katıldığını yazdı.