First Lady’nin aşk kaçamağı…

First Lady’nin aşk kaçamağı…
27 Ağustos 2014 08:05

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves’in 46 yaşındaki eşi Evelin Ilves’in bir kafenin terasında genç bir adamla öpüşürken yakalanması ülkenin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanlığı skandala sessiz kalırken, first lady, özür dileyerek ülkeyi terk etti.

 

Kuzey Avrupa’da 1.3 milyon nüfusuyla kendi halinde bir Baltık ülkesi olan Estonya, hükümetin en tepesinde yaşanan skandalla çalkalanıyor.

 

Magazin ağırlıklı bulvar gazetelerinin dahi bulunmadığı ülkenin şu sıralar birinci gündem maddesi, 2006 yılından beri Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Toomas Hendrik Ilves’in eşi Evelin Ilves’in başka bir erkekle ulu orta öpüşmesi.

 

İddialara göre olay şöyle gerçekleşti:

 

Eşi yurtdışı gezisine çıkan first lady Evelin Ilves, 7 Ağustos günü Başkent Tallinn’de bir kafeye gitti.

Terasta masa ayırtan 46 yaşındaki Ilves, bir süre sonra dans etmeye başladı. Bir erkekle yakınlaşan Evelin bütün gece bu kişiyle samimi şekilde dans etti.

First lady, sabaha karşı da kendisinden yaşça küçük başka bir adamla öpüşmeye başladı.

Kafedekiler first lady’nin kaçamağını saniye saniye görüntüledi.

Skandal 22 Ağustos’ta Estonya basınına bomba gibi düştü. Kroonika dergisi birinci sayfadan First Lady’nin öpüşürken fotoğraflarını basarak, “First Lady evli olduğunu unutarak kafenin terasında gizemli adamla öpüştü” diye yazdı.

 

270820140905430081068_3

 

Özür dileyip ülkeyi terk etti

 

Ülkenin birinci gündem maddesi haline gelen skandalla ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabı skandalı görmezden gelerek “Rusya Ukrayna’ya müdahale ediyor”, “Dünyanın en güzel bisikletleri” gibi mesajlar paylaştı.

Tepkiler üzerine First Lady, Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Şu anda hayatımın en zor anlarını yaşıyorum. Zarar verdiğim herkesten tüm ülkemin gözü önünde özür diliyorum” dedi.

Ancak skandal gündemden bir türlü düşmeyince first lady çareyi yurtdışına kaçmakta buldu. Evelin Ilves 10 yayındaki kızıyla Almanya’ya gitti.

 

2004’te evlendiler

 

Tallinn’de 1968 yılında doğan Evelin, üniversitede tıp okuduktan sonra reklamcılık yaptı. Daha sonra halkla ilişkiler şirketi kurdu ve ülke çapında slogan haline gelen bir trizm projesini yürüttü. Uzun zaman ilişki yaşadığı Toomas Hendrik Ilves’ten 2003’te bir kızı olan Evelin, 2004’te evlendi. Eşinin ikinci karısı olan Evelin, 2 yıl sonra da first lady oldu.

 

Kaynak: CNNTÜRK