La RochePosay

La RochePosay
26 Mayıs 2017 12:16

Her cilt hassastır. Her cilt özeldir. Kişinin olduğundan daha güzel ya da olduğundan daha çirkin görünmesine neden olur.

 

 

 
O yüzden kişinin kendi bilincine sahip olması ile kendisine en uygun ürünleri doğru bir biçimde aman canım kozmetik sonunda demeden aksatmadan, düzenli olarak kullanması gerekiyor.

 
Eğer cilt bakımı konusunda kendinizi yeterli olarak göremiyor iseniz o zaman mutlaka bir bilene danışmalı ya da alanında kendini kanıtlamış ürünleri tercih etmelisiniz.

 
Kozmetik ürünleri seçilirken dikkat edilmesi gereken temel noktalar, cilt tipine uygun biri olması ki, kuru ise ona göre, yağlı ise ona göre, hassas ise ona göre ürünlerin seçilmesi.

 
Bir diğer konu elbette paraben, parfüm, sabun gibi bileşenler içermemesi, uzmanların tavsiye ettiği ürünler olması ve dermokozmetik olarak nitelendirilen bir ürün sınıfında yer alması.

 
İşte tüm bu yeterlilikleri taşıyan, hatta ürünleri arasında çok özel makyaj malzemeleri bile bulunan, birçok kadının vazgeçemediği çözüm odaklı bir marka var. Belki de bazılarınız hemen tahmin bile etti. O bir Fransız ve Fransız değerleri ile üretim yapıyor, üstelik genç, dinamik bir marka. O La RochePosay.

 
Tarihçesi

 
Dilerseniz biraz da markanın bu yola nasıl çıktığına bakalım. Otuz yılı aşkın bir süre önce marka ile aynı adı La Roche kasabasının termal suları içine katarak üretim yapmaya başlıyorlar.

 
Bugün için dünyada alanında kendini kanıtlamış tamı tamına 25.000 dermatolog bu markanın ürünlerinin çözüm odaklı olarak kullanılmasını ısrarla öneriyor. Zaten kimi doktorların cilt sorunları için tavsiye ettiği, eczane standartlarında satılan bir marka olduğunun altını çizmekte fayda var.

 
Tüm ürünler piyasaya sunulmadan mutlaka testlere tabi tutuluyor ve ondan sonra ürün kabul edilirse satışa sunuluyor.

 
Ürünün tarihçesine genel anlamda bakıldığında çıkış noktasının sivilce, siyah nokta, egzama, atopi olduğu görülür iken, bugüne gelindiğinde ise güneş koruyuculara, temizleyicilere ve diğer ürün gruplarına rastlanıyor. Dolayısıyla bu noktada La RochePosay için özellikle hassas cildi dengeleyebilmek için cilt bakım ürünleri olduğu rahatlıkla söylenebilir.

 
Bu bilgiler doğrultusunda da müşteri gruplarının yani kullanıcılarının dengeli, bakımlı cilt için herkes olduğunu, bilinçli bir kitleye hitap ettiğini ve bu bağlamda da çok özel bir müşteri kitlesine sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Zaten yapılan araştırmalar da bizim bu söylemimizi doğrular durumda.

 
O zaman şimdi ürünlere biraz daha yakında bakalım. Yani hangi isimle hangi ürünler var ve hangi sorunlar için ürünler üretiyorlar.

 
Ürünlerde Cilt BakımHedefleri

 
1. Hassas ciltler için temizlik
2. Hassas ciltler için nemlendirme
3. Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için arındırıcı bakım
4. Hasarlı ciltler için onarıcı bakım
5. Yaşlanma belirticileri için düzeltici bakım
6. Cilt tonunu dengeleme
7. Hassas ciltler için makyaj
8. Hassas vücut için nemlendirme
9. Güneş koruyucu bakım
10. Hassas çocuk cildi için bakım
11. Saç ve saçlı deri için bakım

 
Yukarıdaki yazılanlardan da anlaşılacağı üzere en başta da belirtildiği gibi çok özel çözüm odaklı bir marka olup, düzenli kullanım ile harikalar yaratan bir ürün zincirleri bu.

 
Üstelik dünya çapında geçen yıllar içinde dünyanın her yerinde müşteri sayısını ciddi bir ivme ile artırdığını belirtmekte fayda var.
Bebeğinizin doğumundan, ölene dek bu ürünleri kullanarak sağlıklı, problemsiz ciltlere sahip mucize değil.

 
Ürün İsimleri ve Özellikleri

 
Anthelios: Bu seride yer alan ürünler güneş korumasına için farklı cilt tiplerine uygun olarak, bebekten çocuğa, kadından erkeğe kadar herkes için UVA/UVB korumalı ürünlerin olduğu bir seri. Seride herkes için 50 koruma faktörlü, sprey, süt, krem, jel krem formlarında ürünler farklı ebatlarda karşımıza çıkıyor.

 
Cicaplast: Tahriş olmuş ve çatlamış ciltleri onarmak için balsam ve kremler bulunuyor.

 
Effaclar: Markanın en bilinen ürün grupları arasında yer alıyor. Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için özel olarak geliştirilen seride temizleme ve günlük bakım ürünleri bulunuyor. Bu ürünler arasında temizleyiciler, tonikler, temizleme jelleri, nemlendiriciler, tanıştırma kitleri ilk anda göze batan ürünler.

 
Fizyolojik Temizleyiciler : Hassas ciltler için son derece özel makyaj temizleyicilerinin yer aldığı bir seri. Adından da anlaşılacağı üzere cildin fizyolojik dengesini korumaya yardımcı oluyorlar.

 
Hydraphase: Markanın farklı cilt tipleri için ürettiği nemlendiriciler farklı boyutlarda, krem formunda bu grupta satışa sunuluyor.

 
Hydreane: Yine markanın odak noktası olan hassas ciltler için geliştirilen, günlük nemlendirici bakım ürünlerinin genel adı bu.

 
Kerium: Marka saç ve saç derisini de unutmamış ve yukarıdaki çözüm hedefleri içinde yer alan hassas saç ve saç derisi için olanlar ürünler bu başlık altında toplanıyor.

 
La RochePosay Termal Suyu: Kasabanın şifalı suları 150 ml sprey formunda satışta, genç ve taze bir cilde sahip olmak isteyenler kullandığı bir özel su bu.

 
Lipikar: Markanın en çok ürünlerinin bulunduğu serilerden birisi. Atopiye eğilimli, kuru veya çok kuru, hassas ve kuru ciltler için üretilen vücut bakım ürünleri.

 
Nutritic: Kuru ve sert ciltlerin tüm sorunları gidermeye yönelik bir seri. Bu cilt tipleri için yenileyici bakım ürünleri bu grupta.

 
Pigmentclar: Eğer nedenini ne olursa olsun cildinizde leke sorunu ve düzensiz görünüm varsa, bu ürünleri mutlaka denemelisiniz.

 
Redermic:Çok söze gerek yok. O bir yaşlanma karşıtı bakım serisi olup, günlük kullanım için

 
Respectissime: Hassas ciltler için üretilen muhteşem bir maskara demek yeterli.

 
Rosaliac: Hassas ciltler için yine çok özel kızarıklık karşıtı bakım kremi,

 
Toleriane: Hassas ve toleranssız ciltler için geliştirilen bir ürünler grubu. Bu grupta temizleme ve bakım ürünleri bulunuyor.

 
TolerianeTent: En hassas cildin bile kullanabileceği üstün kapatıcılık sağlayan farklı formlardaki iki fondöten bu grupta.