Kuzey Kore tarih verdi!.. Gerilim tırmanıyor!

Kuzey Kore tarih verdi!.. Gerilim tırmanıyor!
10 Ağustos 2017 08:55

ABD Başkanı Donald Trump’ın uyarısını “saçma sapan” diye nitelendiren Kuzey Kore Ordu Sözcüsü, ABD üssünün bulunduğu Guam adasına saldırı hazırlıklarını Ağustos ayı ortasına kadar tamamlayacaklarını açıkladı.

 

 

Ersin Arslan / Stockholm (DHA)

 

 

Devlet haber ajansı Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı’nın haberine göre, Kuzey Kore Ordusu Generali Ağustos ayı ortasına kadar Guam’ı dört orta menzilli füze ile vurma hazırlıklarının tamamlanmış olacağını, ondan sonra planın uygulanması için liderleri Kim Jong-Un’un emrini bekleyeceklerini söyledi.

Ordu generali Trump için, “Böyle çıldırmış bir adamla mantıklı bir diyalog yürütmek mümkün değil. Sadece gerçek bir eylem Trump üzerinde etkili olabilir” dedi.

General Kim Rak Gyom’un aktardığı raporda, “Kore Halk Ordusu tarafından ateşlenecek Hwasong-12 roketleri, Japonya’nın Shimane, Hiroşima ve Koichi Japonya’nın bulunduğu bölgelerin üstünden geçerek Guam’dan 30 ila 40 km uzaklıktaki suları vuracak” denildi.

 

 

Mattis: “Kuzey Kore, halkını yıkıma uğratacak planları bırakmalı”

 

 

 

Washington, 9 Ağustos, (DHA) – ABD Savunma Bakanı Mattis, Kuzey Kore yönetimine, “Rejimlerinin sonunu getirecek ve halkı yıkıma uğratacak eylemler planlamayı kesme” çağrısı yaptı.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore’ye ültimatom niteliğinde açıklamalar yaptı. James Mattis, Kuzey Kore yönetiminden “Rejimlerinin sonunu getirecek ve halkını yıkıma uğratacak eylemler planlamayı kesmesini” istedi.

Yaptığı yazılı açıklamada Mattis, “Kuzey Kore kendi kendini izole etmeyi bırakmalı ve nükleer silah yarışından vazgeçmeli,” ifadelerinde bulundu.

 

 

“Askeri faaliyet, felaket sonuçlar doğurur”

 

 

“Rejimin eylemleri, bize karşı ağır bir şekilde yenilmeye devam edecek; başlattığı silahlanma yarışı ya da çatışmayı kaybedecektir,” diyen Mattis, Kim Jong Un yönetiminin nükleer füze programı krizini “diplomatik şekilde çözmeyi tercih ettiklerini” tekrarladı. Mattis, “askeri faaliyetin felaket sonuçlar doğurabileceğini” hatırlattı.

James Mattis ayrıca, “Kim Jong Un, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin küresel güvenlik ve istikrara karşı bir tehdit oluşturduğunu kabul eden Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ortak sesine ve tüm dünyadan hükümetlerin yaptığı açıklamalara kulak vermeli,” çağrısında bulundu.