Kurultayın ikinci gününde delegelerden ‘olağanüstü kurultay’ sesleri!

Kurultayın ikinci gününde delegelerden ‘olağanüstü kurultay’ sesleri!
5 Şubat 2018 00:05

CHP’de olağan kurultayın ikinci günü devam ediyor. Birinci günde yapılan genel başkanlık seçiminde adeta CHP yönetiminin talebi ile Seçim Kurulu’nun OHAL uyguladığı kurultayda tribünlerin Muharrem İnce sesleri ile inlediği kurultay salonunda delegelerin 447’si Muharrem İnce’ye 790’ı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vererek, 8 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu parti içinde kurduğu korku imparatorluğu ile kurultayları kazanarak, bu kurultayda da kendini Genel Başkan seçtirebildi.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

1266 kayıtlı kurultay delegesinin 1081’inin imzasıyla önerilen Kılıçdaroğlu’na 790 oy çıkarken, 165 imza ile önerilen Muharrem İnce’ye 447 oy sandıktan çıktı.

 

Bu tablo bize şunu gösteriyor:

 

Kurultay delegelerinin çoğunun kurşun asker olarak seçildiği CHP’de, CHP’li belediyelerin yetkili olduğu belediye çalışanlarını delege yaptığı, bu şekilde seçilen delegelerin işten atılma korkusuyla imzalarını zorunlu olarak açıktan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na verdikleri, ancak sandıkta vicdanlarının sesini dinleyerek oylarını Muharrem İnce’ye kullandıkları, bunun da Kemal Kılıçdaroğlu’nun anti-demokratik yönetim anlayışını ve CHP’de kurduğu korku imparatorluğunun açık örneği olduğu kurultayın ikinci gününde delegelerin arasında açıkça ifade edildiği gözlerden kaçmadı.

 

 

Dün yapılan genel başkanlık seçiminde delegelerin adeta çit içerisine alındığı Ankara Emniyeti’nin CHP yönetiminin isteği ile Seçim Kurulu tarafından çağrılması ve delegelerin etrafına ağ örmesi Ankara Arena Spor Salonu’nda bulunan binlerce partili tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

 

Seçim sürecinde bayram havası içinde kurultay yapmaya çalışan parti emekçileri, hiçbir kurultay delegesine adeta dokunamadı.

 

Adaylardan Muharrem İnce’nin konuşması yaklaşık bir saat 35 dakika sürdü. Muharrem İnce manifesto niteliğinde yaptığı konuşmada, gerek delege ile gerekse binlerce partili ile çok iyi bir iletişim içindeydi.

 

Konuşması süresince Muharrem İnce lehine tezahüratlar hiç kesilmedi. Zaman zaman İnce, “artık yeter iktidar istiyoruz” ifadelerini kullandığında binlerce partili göz yaşlarını tutamadı.

 

 

Dün yapılan seçimlerin sonuçları gecenin ilerleyen saatlerinde açıklanırken salonda binlerce partili halen sonuçları bekliyordu. Seçim Kurulu Başkanı tarafından açıklanan sonuçlarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun 790 oy alarak yeniden genel başkan seçildiği ilan edildiğinde salon buz kesti. Binlerce partili şaşkınlık içerisinde hiç sevinemeden salondan sessz sedasız ayrıldı.

 

Partililerin bu tepkisi, kurultay delegelerini biz ne yaptık bir yanlışa mı imza attık düşüncesine sevk etti ki bugün PM seçimlerinin çok sessiz ve heyecansız şekilde devam ettiği, delegelerin asıl gündeminin olağanüstü kurultay tartışmaları ile geçtiği ve olağanüstü kurultay seslerinin delegeler arasında kurultayın yapıldığı Ankra Arena Spor Salonu’nda yükselmeye başladığı gözleniyor.

 

Olağan kurultay daha bitmeden olağanüstü kurultay talebinin yüksek sesle delegeler arasında dillendirilmeye başlanması CHP tabanının ve delegelerinin çok önem verdiği cumhurbaşkanlığı seçiminin daha şimdiden Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında seçilecek yönetimle kaybedileceği endişesi ile tartışmaların önümüzdeki günlerde daha da alevleneceği kaçınılmaz görünüyor.

 

H&H olarak gündemi takip ederek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

 

 Not: Dün başlayan CHP olağan kurultayına AKP temsilci göndermemişti. Ancak Genel Başkanlığa yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk tebrik eden ismin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatmak istiyoruz.