Kurultay’daki zehirlenmenin perde arkası! Özel ve Ağbaba’dan yardım istedim, işe yaramadı!

Kurultay’daki zehirlenmenin perde arkası! Özel ve Ağbaba’dan yardım istedim, işe yaramadı!
9 Şubat 2018 11:35

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayında yaşanan zehirlenme vakasından Çağdaş Ses Haber Müdürü Erman Çimen ve Sosyal Medya Editörü Derya Durdağı’nın da etkilendiğini duyurmuştum. Hastanede tedavi altına alındılar, ancak şimdi durumları iyi. Tüm zehirlenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

 

Ece Sevim Öztürk / Çağdaş Ses

 

 

Ben salonda kurultayı takip edip, yayın yapmaya devam ediyordum. Arkadaşlarım hastanedeyken, zehirlenme bilgisini teyit ettim. 50’den fazla partilinin çeşitli hastanelere kaldırıldığını ve aralarında milletvekillerinin de olduğunu öğrendim.

 

 

TÜM ISRARIMA RAĞMEN DİVANDAN ANONS YAPMADILAR

 

 

Hemen Divan’a bekleyen yiyecekleri yememeleri için ilan yapmalarını söyledim. Ancak o ilan yapılmadı. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’yı ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’i uyardım, yardım istedim. İşe yaramadı. Kimse divandan zehirlenme vakasını duyurmak istemiyordu. Kimse bunun siyasi sorumluluğunu üstlenmek istemiyordu. Ancak ortada bir tehdit vardı ve bir şeyler yapılmalıydı. O yüzden Periscope üzerinden yayın yaparak bilgilendirmeye çalıştım. İnsanlar yemesinler ve zarar görmesinler diye oradaki arkadaşlarımla tek tek kumanyaları toplamaya çalıştım.

 

 

YILMAZ BÜYÜKERŞEN ÖYLE BİR SINIFTA KALDI Kİ!

 

Tribünlerde, insanların sandalyelerinin üzerinde sayısız kumanya vardı. Durumdan haberdar olmadıkları için yiyebilirlerdi, belki insanlar ölecekti! Divan Başkanlığı görevini üstlenen Yılmaz Büyükerşen bu görevde öyle bir sınıfta kaldı ki, mesele bu kadar insaniyken bile siyasi taraf olmayı seçmiş diye düşünmemek elde değil. “Bir adet anahtar kaybolmuştur” duyurusu için açılan mikrofon, “insanlar zehirleniyor, kumanyaları yemeyin” demek için açılmadı ne yazık ki. Salondayken “kim dağıttı bunları” diye soruşturduğumda Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in firması Yıldız Yemek’in genelde bu tarz organizasyonlarda dağıtım yaptığını söyleyen parti yöneticileri oldu. Ancak araştırmadığım için bu bilgiyi o an paylaşmamayı tercih ettim. Zaten firma onun firması değilmiş.

 

 

 

KURULTAY ORGANİZASYONUNU YAPAN AJANS: DU & SE (Önder Demirci)

 

 

Partinin hangi ajansla sözleşme yaptığını araştırarak başladım işe. 35. Olağan Kurultayın da ihalesini alan Önder Demirci’nin firması olan Du&Se Ajans, 36. Olağan Kurultay’da da ihaleyi kazanıyor. Üç firmanın girdiği ihaleden galip çıkarak kurultay organizasyonu işini sırtlanıyor.

 

dusee

 

İHALEYİ ALAN FİRMANIN YÖNETİCİLERİ CHP ÜYESİ

Ekran-Resmi-2018-02-09-02.23.03-300x260

 

Önder Demirci CHP üyesi. Ali Demir ile birlikte bu organizasyon işini üstleniyor. Ali Demir de CHP Etimesgut İlçe Yöneticisi Selçuk Demir’in kardeşi. Organizasyon işini üstlenen firma partili yani. 23 Eylül 2015’te 1.000 TL sermaye ile kurulan “Önder Demirci DUSE Ajans” isimli firma, Şubat 2017’de ve Ekim 2015’te CHP’ye toplam 2 milyon adet broşür basmış, parti kitapçıklarının basımını gerçekleştirmiş, CHP’nin 35. Olağan Kurultayının organizasyonunun ihalesini almış.

 

ETİ KAYINPEDER’İN FİRMASI REVA CATERİNG’E TAŞERE EDİYORLAR

reva-arif-300x232

 

DUSE Ajans kurultayın yemek haricindeki tüm işlerini üstleniyor. Yemek için de Reva‘ya sipariş veriliyor. Reva’nın seçilme nedeni de Reva’nın Muhasebe Müdürü Vedat Kılıç’ın DUSE’nin sahibi Önder Demirci’nin kayınpederi olması. O yüzden etin pişirilmesi işi Reva’ya taşere ediliyor. Reva İşkembecilerinin sahibi olan ve eti pişiren Arif Dağcı’nın damadı da Reva Catering’in sahibi.

 

 

Konuya ilişkin olarak CHP Genel Müdürü Fahrettin Özgür Karakoç, DUSE Ajans’ın sahibi Önder Demirci ve Reva İşkembecilerinin sahibi Arif Dağcı ile görüştüm. Raporlar elime ulaşınca haber yaparak duyuracağım sizlere. Konuşmaların satır başlarını paylaşayım öncelikle:

 

 

DUSE Ajans’ın sahibi Önder Demirci: “Biz CHP’nin kurultay organizasyon işini aldık, doğru. Önceki kurultayda hiçbir sorun yaşanmamıştı. Bu kurultayda sıkıntının hangi aşamadan kaynaklandığını bilmiyorum. Eti firmadan aldık, ekmek fabrikasına götürerek paketleme işlemini biz gerçekleştirdik. Paketleme işlemi sırasında döner ekmek streç jelatine sarıldı. Fabrikada çalıştırdığımız sekiz kadın boneli ve eldivenliydi. Ancak Pazar sabahı kurultay alanı oldukça kirliydi, hijyenik değildi. Sonucu biz de bekliyoruz.

 

kurultaysalon-300x225

Bu fotoğrafı Önder Demirci gönderdi.

 

 

Reva İşkembecileri’nin sahibi Arif Dağcı: Biz 25 yılımızı geride bırakmış bir firmayız. Eti ben hazırladım, şimdiye kadar tek bir sıkıntı yaşamadık. Korumalı bir şekilde gönderdim. Ben etimde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Üç gündür ekmek teknem kapalı. Adnan Keskin’in firması ile alakamız yok, onun da adını gereksiz yere karıştırdılar meseleye. Raporlar gelince görülecektir.

 

 

 

CHP Genel Müdürlüğü adına talep ettiğim kurumsal açıklamanın özeti: Toplam 106 zehirlenme vakası olup, 68’i ayakta tedavi edilmiştir. 05.02.2019 saat:10.00 itibariyle tedavi edilecek hasta kalmamıştır. Sözleşme DUSE Ajans’la yapılmıştır, tercih edilme sebepleri partili olmaları ve daha önce onlardan hizmet alınmış olmalarıdır. Dağıtım 11.00 – 13.00 arasında olması sebebiyle dışarıdan yiyecekleri de araştırmamıza neden olmuştur. 5 adet kumanya ve baklava numuneleri ilgili halk sağlığı birimlerine teslim edilmiştir. Hastanelerden edinilen bilgilere göre gripte de görülen kanda lökositeye rastlanılmıştır. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda hattına 21:00’da ihbarda bulunulmuştur, karakola gidilerek şikayetçi olunmuştur. Mağdur vatandaşlara istenildiği takdirde hukuki destek verilecektir.

 

ozgur

CHP Genel Müdürü Fahrettin Özgür Karakoç: “Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. On beş yaşında oğlum var, o kumanyadan oğlum da yedi ben de yedim. On iki bin tane kumanya dağıtıldı. Bizim dışımızda bin iki bin tane döner dağıtılmış, hem tavuk hem et. Dışarıda da işportacılardan satılan ürünler de oldu. Belki oradan zehirlenmeler olmuştur, belki dağıtılan kumanyalardan, henüz bilemiyorum. Bunu raporlar çıkınca göreceğiz.”

 

 

Sorun ve sorum 1)

 

 

Hülasa; DUSE Ajans 1000 TL’lik sermayeye karşın, büyük işler yapmış CHP ile. Sitesini inceleyince pek de kurumsal olmadığını anlamak mümkün. Şirketin sahibi Önder Bey’in telefon numarasını bile sitenin iletişim numarasından aldım. Kurumsal firmalar böyle çalışmaz. Tüm bu zehirlenme vakalarından bağımsız olarak konuşmak gerekirse, koskoca CHP’nin kurultayının organizasyonunu daha kurumsal bir firmaya vermek lazım gelmez miydi?

 

 

Sayın Kılıçdaroğlu; AKP’yi ahbaplık ilişkileri ile devletin ihalelerini pay etmesi konusunda eleştirirken, CHP’nin ihalelerini de liyakata göre değil, kafa kol ilişkilerine göre mi pay ediyorsunuz?

 

 

Sorun ve sorum 2)

 

 

Hastanelerden zehirlenme bilgileri geldiğini teyit etmiştim, o sırada her yerde kumanyalar vardı. İnsanlar haberdar olmadıkları için yiyebilirler diye Divan’dan ilan ettirmeye çalıştım, başaramadım. Akşam vakti ben salonda değilken “dışarıda yenilenlerden bir sıkıntı olmuş olabilir, dikkatli olun” minvalinde bir duyuru yapılmış.

 

 

Sayın Kılıçdaroğlu; İnsanlar ölebilirdi. Yöneticiler dahi o ilanı yaptırtamadı. Divan’ın yapmadığı o duyurunun hesabını, bir gün önce tüzüğü çiğneyerek karşınızdaki adaya haksızlık yapan Yılmaz Büyükerşen’e soracak mısınız? Yoksa sizin talimatınız mı bu sükûnet emri?

 

 

Sorun ve Sorum 3)

 

 

 

Yemek dağıtımı bile taşeron aracılığıyla yapılıyor ve Cumhuriyet Halk Partili üyeler hastanelere kaldırılıyor, perişan ediliyor. Sayın Kılıçdaroğlu; 2012’de dağıtılan süt sebebiyle öğrencilerin zehirlenmesi ve hastanelik olması vakasında AKP’yi önlem almamakla, beceriksizlikle itham ediyordunuz. Sonuna kadar haklıydınız. “Bu olayın sorumluları bulunmalı ve hesap sorulmalıdır” diye de ekliyordunuz.

 

Etin pişirilmesi… Saklanması – dağıtılması… Sürecin yönetilmesi… Bunların hangi aşamasında olursa olsun… Türkiye’nin dört bir yanından kurultayları için gelen CHP’lilerin hastanelik olmalarının ve bunun Divan eliyle üstünün kapatılmaya çalışılmasının hesabını verecek misiniz?

 

 

Sayın Kılıçdaroğlu; bir döner bile dağıtmayı beceremeyen bir iktidar bu ülkeyi nasıl yönetebilir? Bu iktidarın beceriksizliği sadece döner konusunda değil?

 

 

http://www.cagdasses.com/chp-kurultayinin-organizatorleri-anlatti-partililerin-zehirlenmesinin-sorumlusu-kim-5899.html