Kurultayda sonuç ilk iki turda zor görünüyor!

Kurultayda sonuç ilk iki turda zor görünüyor!
2 Şubat 2018 07:15

3 Şubat 2018 tarihinde yapılacak CHP kurultayında mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin yarışacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Dün Muharrem İnce’nin “delegelere baskı yapılıyor” gerekçesiyle CHP Genel Merkezi’ne gidip Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi CHP kulislerini hareketlendirdi.

 

İnce’nin kendisini genel başkanlığa öneren 293 delegenin imzasını taşıyan dosyayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunduğu görüşmede, ayrıca Genel Merkez’in imkanlarını kullanarak 1276 delegeye Genel Merkez tarafından baskı yapıldığına dair sitemde bulunduğunu, Muharrem İnce’nin görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında öğrenmiştik.

 

3 Şubat 2018 de yapılacak seçim mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için en zor seçim olacağ benziyor.

 

CHP Genel Başkanı’nın seçilebilmek için CHP tüzüğüne göre ilk iki turda en az salt çoğunluk oyu olan 639 oy alması gerekiyor.

 

 

İlk iki turda mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu’un da Muharrem İnce’nin de salt çoğunluk olan 639’a ulaşması zor görünüyor.

 

3 Şubat’ta yapılacak CHP kurultayında genel başkan seçiminin  üçüncü turda en fazla oy alan adayın seçilmesiyle sonuçlanacağı CHP kulislerinde konuşuluyor.