‘Kurultayda Kılıçdaroğlu aday bile olmaya yeltenemeyecek’

‘Kurultayda Kılıçdaroğlu aday bile olmaya yeltenemeyecek’
4 Temmuz 2018 11:40

CHP’de illaki bir değişimin olacağı 24 Haziran gecesi zaten belli olmuştu, ama bu değişim işine gelmeyenler tarafından “yok sayılarak” bir şekilde bertaraf edilmeye çalışılmıştı.

 

 

Sevilay Yılman / Habertürk

 

Bunun için kullandıkları en büyük argümanları da Muharrem İnce’nin seçimden önce bir TV programında, “Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip çıkmam!” sözleri oldu. Değişime direnen Kılıçdaroğlu ve ekibinden yana olan bazı gazetecilerin ısrarla bu argümanı kullanıp CHP’de olağanüstü bir kurultayın yaşanmasının söz konusu olmayacağını iddia etmeleri tam bir komediydi. Bunu iddia eden arkadaşlar dün yaşananlar sonrası ne düşünüyorlar bilmiyorum, ama şunu biliyorum ki bu arkadaşlar bırakın siyasetteki gelişmeleri doğru analiz edip edememeyi, rahmetli Demirel’in tarihe kazınan, “Dün dündür, bugün bugündür!” söyleminin de ne manaya geldiğini bilmiyorlar.

 

Uzatmadan özetleyeyim bundan sonra ne olacağını…

 

Şu olacak: Muharrem İnce’nin de aralarında olduğu değişim taraftarları en geç 15 gün içerisinde olağanüstü kurultaya gidecek imzayı toplayacaklar ve eylül ayı içerisinde de bu kurultayı yapacaklar. Ve göreceksiniz o kurultayda Kılıçdaroğlu aday bile olmaya yeltenemeyecek! Neden? Çünkü “toplam 1284 delegenin yarısından fazlası olağanüstü kurultaya gidilmesi için gözü kapalı imza veriyorsa delegasyon artık değişim istiyordur”u anlayacak Kemal Kılıçdaroğlu. Haaa, KAST’çıların (Kemal Ağabeyi Sevenler Takımı) gazına gelip yine cesaret hapı yutturulup aday filan olursa da göreceksiniz ki alacağı oy sayısı CHP’nin iktidar olduğu belediye başkanları ve onların güdümündeki üç beş delegenin oyunu geçmez!

 

http://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2043760-savasi-muharrem-ince-mi-kilicdaroglu-mu-kazanir