Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen partililer verilen sözlerin tutulmasını bekliyor!

Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen partililer verilen sözlerin tutulmasını bekliyor!
16 Ekim 2018 14:50

İzmir’de kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen CHP’li 12 ilçe başkanı dahil 62 parti yöneticisi istifa etti. Kılıçdaroğlu’nun bazı isimleri belediye başkanı ya da meclis üyesi yaparak imza sürecinin diyetini ödeyeceği öğrenildi.
Ercan Öztürk’ün haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran seçimlerinden sonra Muharrem İnce için imza veren delegelerle, Aziz Kocaoğlu’nun yanında saf tutan belediye başkanlarını aday göstermeyecek olması adeta ilçe yöneticilerinin iştahını kabarttı. CHP’de parti yöneticilerinin istifa için 12 Ekim olarak açıklanan son günde rakam 62’yi buldu. 12 ilçe başkam 50 de ilçe ve il yöneticisi belediye başkan adayı olabilmek için partilerindeki görevlerinden istifa etti.
“BAZI SÖZLER VERİLDİ’
İzmir’de istifa edenlerin büyük çoğunluğu 24 Haziran seçimlerinden sonra Muharrem İnce’yi destekleyen belediye başkanlarının bulunduğu ilçelerden olması dikkat çekiyor. CHP kulislerinde ise bu kişilerin istifa etmeden önce “Bize 24 Haziran’dan sonraki süreçte söz verildi. Biz de görevlerimizden istifa ediyoruz” dedikleri öğrenildi.

 

Kılıçdaroğlu’nun İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le görüştükten sonra ilçe başkanları ortaklaşa destek açıklaması yapmışlardı. Bu kişilere ya belediye başkanı ya da etkili meclis üyesi hatta bazılarının da başkan yardımcısı yapılacağı vaat edildi. İstanbul’da da 6 ilçe başkanı istifa etti.

 

İSTE 0 İSİMLER
12 Ekim tarihine kadar partilerinden istifa eden isimler ise şunlar:

 

 

Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Aliağa ilçe Başkanı Özcan Durmaz, Çeşme ilçe Başkanı Ekrem Oran, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Karaburun ilçe Başkanı Bülent Çumçum, Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Canbaz ve Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener yer aldı. Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise belediye meclis üyesi olmak için başkanlıktan istifa etti. Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek istifa kararı almasına rağmen Ankara’yla görüştükten sonra bu kararından vazgeçti. İlçe başkanlarının yanı sıra CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ile İl Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay da aday adaylığı için görevlerini bıraktı. İstanbul’da istifa eden ilçe başkanları ise şunlar: Üsküdar ilçe Başkanı Erdoğan Altan, Sancaktepe İlçe Başkanı AlperYeğin, Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer.

 

 

k2