Kurultay için imzalar tamamlandı mı

Kurultay için imzalar tamamlandı mı
24 Temmuz 2018 17:15

CHP’de kurultay tartışmaları sürerken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP’de kurultay polemiğinde olağanüstü kurultay için gerekli olan imza sayısının toplandığı iddia edildi.

 

 

 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimler tarafından olağanüstü kurultay için başlatılan imza toplama çalışması devam ediyor.

 

Toplam delege sayısının 1245 olduğu CHP’de, partiyi kurultaya götürmek için, delegelerin yarısının bir fazlasının (623) imzası gerekiyor.

 

CHP’de kurultay tartışmaları sürerken, dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

 

CHP’de kurultay polemiğinde olağanüstü kurultay için gerekli olan imza sayısının toplandığı iddia edildi. Odatv’ye konuşan Muharrem İnce’ye yakın kaynaklar, imza sayısının 623’ü geçtiğini ifade ettiler.

 

Odatv, konuyu İnce’ye yakınlığıyla bilinen ve imza sürecini yöneten CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e sordu. Her iki isim de bugün saat 18:00’da basın açıklaması yapılacağını, kesin rakamı öyle duyuracaklarını belirttiler. Her iki milletvekili de imza yeter sayısının sağlandığı bilgisini ise doğrulamadı.

 

Odatv’nin kulislerden edindiği bilgiye göre, bugün özellikle İzmir’de toplanan imzalarla CHP’de kurultay sürecini başlatacak rakam tamamlanmış oldu.

 

Kulislerde konuşulanlara göre, konu bugün akşam saatlerinde yapılacak resmi açıklamayla da duyurulacak. İmzalar ise, hafta sonuna kadar genel merkeze ulaştırılacak…

 

Odatv.com