Kurtulmuş: 150 bin göçmenle karşı karşıya kalabiliriz

Kurtulmuş: 150 bin göçmenle karşı karşıya kalabiliriz
19 Eylül 2014 20:30

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sınırdaki Suriyeli göçüyle ilgili olarak A haber’e konuştu. “100-150 bin göçmenle karşı karşıya kalabiliriz” diyen Kurtulmuş, dram karşısında dünyanın sessizliğine tepki gösterdi.

 

“100 BİN GÖÇMENLE KARŞILAŞABİLİRİZ”

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dün Sabah saatlerinden itibaren zaten bölgeyi çok yakinen bütün birimlerimiz takip ediyor. Öncelikli olarak orada Suriye topraklarında bu insanların barındırılması ama IŞİD’in yakın bir noktaya gelmesi 8 kilometre hatta 6 kilometreye kadar gelmiş olması dolayısıyla bu insanlara sınır kapısının açılması kararı alındı. En iyi senaryodan en kötü senaryoya kadar bütün senaryoları gözden geçirdik.” dedi.

 

150 BİN MÜLTECİ SENARYOSUNU ÇALIŞTIK!

 

Kurtulmuş, “Bir köyün IŞİD tarafından alınmasıyla birlikte hemen sınırımıza yeni bir göç dalgasının gelebileceği, bu insanların 4 – 5 bin kişi civarında olursa nasıl barındırılacağı, 100–150 bin kişi olursa nasıl bunlarla ilgili imkanların sağlanacağı bütün bunları detaylı olarak çalıştık. Bizim topraklarımıza, bizim memleketimize sığınan herkese de başından itibaren olduğu gibi bugün de kapımız açıktır. Eğer burada sınırdaki köyler, şehirler, kasabalar, bunlar düşerse, IŞİD Türkiye’ye komşu olmuş olacak. Bunun getirmiş olduğu güvenlik zaaflarının olduğu ortadadır. Bunun getireceği siyasi sorunların çok açık bir şekilde ortada olduğu görülüyor.” ifadelerini kullandı.