Kurban’da erken rezervasyon dönemi

Kurban’da erken rezervasyon dönemi
6 Temmuz 2018 17:00

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Bu sene kurbanlıklarda erken rezervasyon dönemi de yaşanıyor.

 

 

 

 

CarrefourSA, “Kurbanını Erken Al, Az Öde” kampanyasını başlattı. 15 Temmuz’a kadar 16 kilogramlık kıvırcık koç kolisini 1190 TL’den satın alacak. Geçen sene aynı kolinin fiyatı 1090 TL idi. Kampanya kapsamında ödemelerini Axess Kart ile yapanlar, aynı koliyi 1140 TL’ye satın alabilecek ve 9 taksit imkânından faydalanabilecek.

 

CarrefourSA Taze Gıda Kategori Grup Müdürü Tuncay Odabaş sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada kampanyanın başlangıç tarihinden bu yana 300’ün üzerinde talep aldıklarını söyledi. Odabaş sözlerine şöyle devam etti: Geçen senelerde kurban fiyatlarımızı bir ay öncesinden açıklamamıza rağmen sürekli müşterilerimizden “kurbanlık fiyatları belli oldu mu?” şeklinde telefonlar geliyordu. Bundan dolayı bu sene erken rezervasyon kampanyasını başlatarak bu işi hem biraz daha erkene çekmeye hem de sektörde bir ilke daha imza atarak müşterilerimizin tasarruf etmesine katkıda bulunmak istedik” diye konuştu.

 

Kampanya İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki iller için geçerli olacak. Kampanya kapsamında marketlerden verilen sipariş Kurban Bayramı’nın 4. Günü teslim alınabilecek, internet üzerinden verilen siparişler de yine Kurban Bayramı’nın 3. Günü belirtilen adrese teslim edilecek. Kurban Bayramı, 21 Ağustos Salı günü başlıyor.

 
TÜKETİCİ İÇİN OLUMLU

 

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sancar Solakoğlu ise erken kurban siparişi uygulamasının sektördeki fiyatları dengeleyeceği görüşünde. Solakoğlu sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada erken siparişler sayesinde bayram zamanı kurbanlıkların pahalanmayacağını ifade ediyor. Solakoğlu,”Bu uygulama uzun vadede yerli üreticiye zarar verir. Ancak vatandaşlar için çok güzel bir uygulama. Çünkü bu uygulama pazardaki fiyat nabzını dengeler. Yani vatandaş son gün pazara gittiğinde çok uçuk fiyatlarla karşılaşmayacak.” ifadelerini kullandı.

 
EN ÇOK ŞEHİRLİLER RAĞBET GÖSTERECEK

 

Ayrıca ‘Erken Rezervasyon’ uygulamasının şehir hayatında rağbet göreceğini kırsalda kimsenin uygulamayacağını söyleyen Solakoğlu,” Türk toplumu gelenek, göreneklerine aşıktır. Şehir hayatındaki vatandaşlar bu uygulamayı sever. Ancak kırsaldaki vatandaş kendi kurbanını kesmeye devam edecektir.” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü