Kurban ve domuz ürünleri satışı bir arada

Kurban ve domuz ürünleri satışı bir arada
19 Eylül 2015 17:15

DEĞERLİ MÜ’MİNLER!

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Cenab-ı Allah nasip ederse 24/Eylül Perşembe günü Mübarek Kurban Bayramıdır. Geçmiş kavimlerin ve halen yeryüzünde payidar olan milletlerin dini, Milli ve tarihi sevinçlerini ifade eden pek çok Bayramları vardır.Yüce Türk İslam alemi olarak yeniden Dini Bayrama kavuşmak mutluluğuna erdiğimiz Kurban Bayramı da İslam aleminin iki büyük Bayramından biridir.

 

İslam dini sadece vicdanlara gizlenen inançlar sistemi olmayıp, her yönü ve anlamı ile yaşanması gereken bir hayat dinidir. Bu sebeple, İslamın esası iman, imanın görüntüsü ve koruyucusu ibadetlerdir. Bunların da gayesi, ahlakı güzelleştirmek, haram işlerden uzak durmak, riyakar olmamak, insanı olgunlaştırmak, toplumun düzenini sağlamak, Vatan sevgisini daima hafızamızda muhafaza etmek, inanan insana dünya ve ahiret mutluluğu vermektir.

 

EY YÜCE TÜRK İSLAM ALEMİ!

 

Kurban Bayramı münasebetiyle, Türkiye genelinde 70 ilde 1200’ün üzerinde mağazası olan kuruluş, soğutucu cemaken’nin üst raflarında DOMUZ ÜRÜNLERİ alt raflarda ise soğuk meze ve sandviçler satışa sunuluyor. Mağaza yetkililerine defalarca, DOMUZ ÜRÜNLERİ ile helal ürünler aynı soğutucu camakende satılmazsı Türk İslam kültürüne ve ticari ahlakına uygun değildir: Önerilerimiz ne yazık ki, bugüne kadar dikkate alınmadı! Ürünler ayrı ayrı bağımsız soğutucu camakenlerde satılması, yabancı turistlerin ihtiyaçlarının karşılanmasına karşı değiliz. karşı olduğumuz konu: helal ve haram ürünlerin bir arada satılmamasıdır.

 

1200 ‘ün ÜZERİNDE MAĞAZASI OLANLARIN KURNAZLIĞINA BAKIN!

 

Türkiye genelinde 1200’ün üzerinde mağazası olan bu kuruluş: İslam dinine saygısı olduğunun mesajını verip Kurbanlık satıyor, hem de DOMUZ ÜRÜNLERİ İLE HELAL ÜRÜNLERİ bir arada satarak, Türkiyenin Avrupa birliğine girmenin ilk adımının atılması mesajını veriyor! Ne güzel ticaret değil mi? Bu mağazalar zincirinin riyakarlık yapıp yapmadığını, siz saygıdeğer okuyucularımızın takdirine bırakıyorum. Ayrıca helal ve haram ürünleri bir arada satan mağazalarda alışveriş tercihini de, takdirinize bırakıyorum!

 

Numan Aladağ bu konuyu neden kaleme aldı? Ey Yüce Türk İslam alemi! Bu mağazalar zincirinin Fethiye de ki bir satış mağazasında, on yaşlarında iki erkek çocuk DOMUZ ÜRÜNLERİNİN bulunduğu camakende birer soğuk sandviç aldılar, birisi yahu Tahsin, DOMUZ ÜRÜNLERİNİN tadı nasıldır; bir tane de ondan alıp tadına beraber bakalım dedi; çocuklardan birisi bana amca yetişemiyorum şu DOMUZ SALAMINDAN bir tane alıp bize verirmisin bi zahmet: Ben de çocuklara DOMUZ’UN haram olduğunu biliyor musunuz? Hayır bilmiyoruz. O zaman internette araştırın haram mı, faydaları zararları nedir diye karşınıza çıkar. Ondan sonra ilgi göstermeye karar verin deyince, çocuklar vazgeçti.

 

SAĞLIK VE MALİYE BAKALIKLARINA ÇAĞRI:

 

Bu mağazalar zincirine sahip olan kuruluş, raf bedeli adı altında Türk sanayicisinden bir ücret alarak, raf bedeli geliri yapıyor mu? Ayrıca raf bedelini hareketliliği az olan ürünlerde fiyat indirimine ekleyip haksız rekabet etmiyor mu? Bu konuyu acilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in el atması gerekiyor. ”Yolsuzluk yapanın Allah belasını versin” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, acaba bu kayıt dışı faaliyetleri sürdürenlere karşı ne gibi bir kontrol mekanizması uygulayacaktır? Ayrıca Sağlık Bakanlığı yetkilileri, DOMUZ ÜRÜNLERİ ile helal ürünlerin aynı soğutucu camakende satılmasına karşı bir işlem yapacak mıdır? Helal ve haram ürünlerin bir arada satılması, insanları psikolojik bakımından rahatsız ettiğini, sağlıkçılar daha iyi bilir. Mağaza yetkililerinin söyledikleri: DOMUZ ÜRÜNLERİ, hijyenik ambalajlıdır ve tarım bakanlığınca bir sorun yoktur diye cevap veriyorlar.

 

RAF BEDELİ NEDİR?

 

Türk sanayicisinin ürettiği ürünleri büyük alışveriş mağaza zincirlerinde satılması için başvurdukları zaman, o kurumun ilgilileri ürünlerinizi satarız ama, şu kadar raf bedeli vereceksin diye sanayicilerimizde bir talepte bulunuyor. Aldığı raf bedelini de gelir olarak aynen kaydetmiyor. Ne yapıyor? O raf bedelini indirim yapıyormuş gibi bazı ürünlerde %50’ye kadar indirim yaparak haksız rekabete yol açıyor. Ayrıca raf bedeli sayesinde indirim yapıyor diye müşteri potansiyelini de böylece arttırıp, rakiplerine büyük fark atmaktadırlar. Türk Milleti olarak, bu EKONOMİK TERÖR’e dikkat etmeliyiz!

 

Tekrar Yüce Türk İslam alemini bu konuda uyarıyorum! böyle mağazalarda alışveriş yaptığınız zaman, helal ve haram ürünleri bir arada gördüğünüzde, vicdanınız müsade edip, psikolojiniz bozulmuyorsa, mideniz bulanmıyorsa, hiç bir diyeceğim yok. Takdir sizindir…

 

NOT: 1- Alışveriş yaptığınız kurumsal veya bireysel ticarethane sahiplerinin, Yüce Türk İslam alemine ve Vatan sevgisine saygısı ve ayrıca %100 Türk sermayesi olup olmadığına da dikkat etmelisiniz!
2- Büyük mağazalar da alışveriş yapmaya tok karnına gidin.

 

Her insan huzur ve saadete ulaşmayı ister. Kişinin saadete ulaşabilmesi için bazı şeylere sahip olması gerekir. İman, ibadet, Vatan sevgisi, ilim ve ahlak sahibi olmak, helal lokma ile beslenmek, saadetin temel esaslarıdır. Bunlara sahip olan kimse için mutluluk kapıları açılmış demektir.
İman, ibadet, helal kazanç, ilim, Vicdan muhasebesi ve Vatan sevgisi insanı olgunlaştırır ve güzel ahlak sahibi yapar.

 

Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.
Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanarak ruhunda Vatan sevgisini taşıyanların Vatana hizmet etmeyi nasip etsin. Amin Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun