Kullanım Kolaylığı Olan Tentelerle Konforlu Mekanlar

Kullanım Kolaylığı Olan Tentelerle Konforlu Mekanlar
5 Temmuz 2020 08:45

Pamuk yada polyester ipliğinden üretilen tente, sanayinin gelişimi ve kullanım alanlarının genişlemesiyle birlikte farklı malzemelerden de üretilmeye başladı.  İngilizceden Türkçeye geçen kelimelerden olan ve ikinci kaplama yada  güneşlik anlamlarında kullanılan tenteler özel üretilen malzemelerdir.

 

İlk olarak güneşten korunmak amacıyla üretilen ve dış etkenlere kullanılan bu malzemeler ilerleyen süreçte alüminyum, demir ve çelikten de üretilmeye başlanarak mekanların hem konforunu yükseltti hem de dekorunu değiştirdi.

Kullanım alanları bakımında farklılık gösteren ve ev tipi, endüstriyel tip olarak iki kategoriye ayrılan tenteler çeşit bakımından da oldukça fazladır.  Mekanlara huzur getirmek ve yaşam konforunu yükseltmek amacıyla otomatik tente ve cam sistemleri üretimi yapmak için 2005 yılında kurulan trendtente kalitesiyle ve müşterilerinden aldığı güç ile kısa zamanda sektöründe adından söz ettirmeyi başaran firmalardan oldu.

Başta güneş, yağmur, rüzgar gibi hava koşulları olmak üzere her türlü hava şartına karşı korunma sağlayan ve özel tasarım olan  dekoratif tentelerin üretimi son teknolojik makinelerde yapılarak rulo, katlamalı yada aç kapa şeklinde işletmelerin kullanımına sunulmaktadır. Özellikle kullanımı bakımında cafe ve restoran gibi işletmelerde sık görülen tenteler sağladığı avantajlar bakımından da işletmelerin tercihi olmaktadır. Özellikle yapı ruhsatı gerektirmemesi ise işletme maliyetlerini düşüren ekonomik olayların ilk sırasında gelmektedir.

Trendtente firması tarafından üretilen tente modelleri, firmaların tercihi doğrultusunda kumandalı, manuel yada sabit şekilde olup her mekan için özel üretim yapılmaktadır.  Yine işletmeler dışında balkon, teras yada dükkan önleri için de sabit üretimler yapılarak hizmete sunulmaktadır.

Kullanılan malzeme, model ve ölçü bakımından farklılık gösteren tente fiyatları, üretici firma tarafından yapılan keşif sonucunda hesaplanarak müşterinin bilgisine sunulmakta aynı zamanda keşif için ücret alınmamaktadır.  Ücretsiz keşif imkanı sunan  üretici firma tüm müşterilerine bir telefon kadar yakın olup gerekli kolaylığı göstermektedir.