Küçük Tuğra, son yolculuğuna uğurlandı

Küçük Tuğra, son yolculuğuna uğurlandı
15 Haziran 2017 21:21

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, kalp damarları ters olarak dünyaya gelen ve yapay kalpli çocuklardan olan, akciğerinde su toplanması ve enfeksiyon nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren 7 yaşındaki Tuğra Dizyörür, son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Tuğra’nın tabutuna taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin atkısı serildi.

 

 

 

 

 
Bodrum’da yaşayan Çiğdem- Mehmet Dizyörür çiftinin kalp damarları ters olarak dünyaya gelen ve 4 açık kalp ameliyatından sonra 11 Mart 2016’da takılan yapay kalp cihazıyla yaşamaya başlayan Tuğra Dizyörür’ün tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden dün akşam acı haber geldi. Aranan uygun kalp bulunamayan küçük Tuğra, doktorların müdahalelerine karşın kurtarılamadı.

 

 

 

Küçük Tuğra’nın yakınları tarafından alınan cenazesi, bugün ikindide ailesinin yaşadığı Bodrum’un Bitez Mahallesi’ne götürüldü. Buradaki Adliye Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Dizyörürür’ün yakınlarının da aralarıda bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Tabutuna çok sevdiği ve taraftarı olduğu Fenerbahçe’nin atkısı serildi. Kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan Dizyörür’ün cenazesi Bitez Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi. Gözüyaşlı anne Çiğdem Dizyörür, kara toprağa verdiği oğlunun mezarı başından uzun süre ayrılamadı.

 

 

Dizyörür Ailesi’nin cenazeye katılan yakınlarından İdris Akbulut ve Selçuk Akbulut, acılarının büyük olduğunu belirtip, organ bağışının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

 
Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)