Küçük esnafa dükkân kapattıran AVM sayısı 396

Küçük esnafa dükkân kapattıran AVM sayısı 396
23 Mart 2018 13:04

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, ülke genelinde Alışveriş Merkezi (AVM) sayısının 396 olduğunu açıkladı.

 

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde ülkemizdeki toplam AVM sayısını, illere göre dağılımı ve çalışan sayısını, AVM’ler içinde 2017 yılında kapanan ve açıla işyeri sayısını ve AVM açılan bölgelerde kapanan işyeri sayısının açıklanmasını istedi.

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 38’i Ankara, 17’si Antalya, 15’i Bursa, 114’ü İstanbul, 4’ü Adana, 6’sı Gaziantep, 6’sı Denizli, 24’ü İzmir, 11’i Kocaeli, 11 ‘i Muğla ve 150’si diğer illerde olmak üzere toplam 396 adet AVM bulunduğunu açıkladı.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AVM’lerin açılacağı yerlerin seçiminde titiz davranılması gerektiğini söyledi. Özellikle küçük ve orta ölçekli şehirlerde şehir merkezlerine açılan AVM’lerin, küçük esnafı sıkıntıya soktuğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “AVM’lerin şehir merkezlerine açılması, buralarda faaliyetlerini sürdüren küçük esnaf için ciddi bir risk oluşturmaktadır. AVM’ler kent merkezine açılmamalıdır. Kent içi trafiği ve küçük esnafı doğrudan etkilemektedir. Market zincirleri de mahallere kadar yayılmıştır. İşsizliğin artığı günümüzde küçük esnaf olsun korunmalıdır. AVM’lerin kent dışında olması doğru olanıdır.