Küba’daki cami meselesine Fidel Castro el koydu!

Küba’daki cami meselesine Fidel Castro el koydu!
18 Nisan 2014 10:21

Türkiye’den bir heyetin Havana’da inşa etmek istediği cami tartışma yarattı. “Bu kadar büyüğüne ihtiyaç var mı” itirazı üzerine efsanevi lider Castro ve kardeşi karar için, Komünist Parti’ye konuyu havale etti.

 

Türkiye’den bir Türk heyetinin Küba’nın başkenti Havana’da 3 bin 500 kişiye hizmet verecek dev bir cami inşa etmek istemesi, ülkede tartışma başlattı. Kübalılar ülkedeki Müslümanların sayısına şaşırarak “Bize böylesine büyük bir camiye gerek var mı?” diye tepki gösterdiler.

 

Tartışmaların büyümesi üzerine Küba Devrimi’nin önderlerinden olandevrimci Fidel Castro ve kardeşi Devlet Başkanı Raul Castro biraraya gelerek olaya el koydular. Havana’da dev caminin yapılıp yapılmayacağına son sözü Küba Komünist Partisi’nin vereceği belirtiliyor.

 

Küba basınına göre olay, Türkiye Diyanet Vakfı’ndan bir heyetin Küba’nın başkenti Havana’da bir cami inşa etmek istemesi ile başladı. Heyetin başkanı Mustafa Tutkun, Kübalı din işlerinden sorumlu yetkililerle görüşerek İstanbul’daki Ortaköy camisi benzeri bir mabeti Havana’da hizmete açmak istediklerini iletti. Tüm masrafları Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanacak olan cami projesinin basına sızması üzerine ülkede tartışmalar yaşanmaya başladı.