Kriz ikinci el otomobil pazarını da vurdu!

Kriz ikinci el otomobil pazarını da vurdu!
14 Kasım 2018 10:40

Yurttaş, Ankara’daki ikinci el otomobil pazarında araçlarını “yok pahasına” satmaya çalışıyor. BirGün’e konuşan bir araç sahibi: Kriz yok diyenler buraya gelsin, halimizi görsünler. Satacak bir arabamız kaldı, onu da alan yok

 

 

Hüseyin Şimşek / Birgün

 

Hafta sonları sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce yurttaş, Ankara’nın tek ikinci el otomobil pazarının kurulduğu Keçiören’in Ovacık semtine akın ediyor.

Yeni ve eski model araçların birarada alıcılarını beklediği pazar yerine girmek isteyen araç sahipleri, 25 TL ücret ödüyor. Kent merkezinin dışında bulunan pazara gelmek için bir de yakıt parası harcamak zorunda olduklarını dile getiren araç sahipleri, aylarca pazara gidip gelmelerine karşın alıcıların ‘araçlarının kapısını dahi açıp bakmadan’ geri döndüklerini ifade ediyor.

Pazarda krizin hem satıcıyı hem de alıcıyı doğrudan etkilediği tüm açıklığıyla görülüyor. Satıcılar, pazardaki satılık araç sayısının işsizlik ve borçlar nedeniyle çoğaldığını, ancak satışların buna paralel artmadığını söylüyor. Alıcıların ortak şikayeti ise “Yüksek faizli krediler, bu faize razı olsalar bile ödeyemedikleri borçlar yüzünden bankaların kara listelerine girdikleri için kredi çekememeleri”.

Yurttaşlar, krizin etkileri bir yana hükümetin ÖTV ve KDV indirimi yapmasının aradaki fiyat farkını azalttığı için ikinci el araç piyasasını olumsuz etkilediğini savunuyor. Araçlarını satmak isteyenler alıcı sayısının giderek azaldığından, gelenlerin de sert pazarlıklarla fiyatları aşağı çekmeye çalışmasından yakınıyor.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/kriz-ikinci-el-otomobil-pazarini-da-vurdu-satacak-bir-arabamiz-kaldi-onu-da-alan-yok-236703.html