Kriptopara dolandırıcılığına dikkat

Kriptopara dolandırıcılığına dikkat
17 Mart 2017 11:02

Kripto para borsası ve bozdurma hizmeti sağlayan internet sitesi olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren bitcoinci.com dolandırıcılık ile suçlanıyor.

 

 

Çalışması son derece kolay ve hızlı olan kripto paranın daha fazla popülerlik kazanmaya başlamasıyla birlikte her gün piyasada yeni döviz bozdurma hizmetleri ve kripto para borsaları ortaya çıkıyor. Bu döviz bozdurma hizmetleri ve borsaların büyük bir kısmının dolandırıcı olabileceği belirtiliyor.

 

Rus haber sitesi newtribuna.ru’da yer alan habere göre bu dolandırıcı alım-satım platformlarından birinin deTürkiye’de faaliyette bulunan bitcoinci.com olduğu iddia ediliyor.

 

Bu sitedeki bazı uygulamalarınbilinçli kullanıcıların ve denetim kurumlarının dikkatini çektiği ifade ediliyor.Kullanıcılarına karlı bir döviz bozdurma kuru teklif eden bu internet sitesinin kripto para bozdurma işlemleri sırasında üyelerininBitcoinlerinigasp ederek tüm geri bildirim yollarını devre dışı bıraktığı, kullanıcılarının kendi paralarına erişiminin kısıtlandığı iddia ediliyor.

 

Bu ihlaller hakkında bilgilerin Türkiye’deki ilgili denetim kurumlarına gönderildiği ve dolandırıcılık iddialarına ilişkin gerekli yasal incelemelerin yapılacağı belirtiliyor.

 
newtribuna.ru,yaptığı haberinde kripto para kullanıcılarının alışveriş ve bozdurma işlemleri için kripto para borsalarını dikkatli ve özenli seçme konusunda uyarıyor.