Kripto paralara ve Blockchain teknolojisine ilgi artıyor

Kripto paralara ve Blockchain teknolojisine ilgi artıyor
1 Şubat 2020 11:19

Türkiye’de kripto para ve blockchain teknolojisine ilgi çok ciddi şekilde artıyor. Son araştırmalara göre Türkiye’de kripto para kullanıcısı yatırımcı sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 

 

2017 aralıktan bu yana ciddi yükseliş yaşayan kripto piyasalar 2020 itibariyle altın çağını yaşıyor. Bitcoin haber ve geliştirmeleri sayesinde yatırımcının ilgisinin çok yüksek olduğunu söyleyen analistler BTC fiyatı 20.000 doları yani all time high seviyesini geçtiğinde inanılmaz bir yatırım patlaması bekliyor.

 
Uzun vadeli Bitcoin Teknik Analizi yeşile dönmeye başlamasıyla Bitcoin fiyatı değer kazanmaya devam ediyor. Geçen yılın tablosu tekrarlanırsa BTC yaklaşan “Altın Kesişim” sonrası daha büyük kazançlar sağlayabilir. Şu an Bitcoin ne kadar diye baktığımızda 9300 dolar seviyesinden işlem görüyor.

 
IMKB başta olmak üzere pek önemli kurum blockchain teknolojisine yatırım yapıyor. Maliye bakanlığının Dijital Türk Lirası projesinin hayata geçmesi ile birlikte dijital paranın rahatça harcanacağı blockchain altyapıları da popülerleşecek.