Krediye onay çıkmayınca bankayı soymuş

Krediye onay çıkmayınca bankayı soymuş
17 Eylül 2013 16:30

Adana’da bir banka şubesinden bıçakla 14 bin 450 lira gasp eden 32 yaşındaki Fatih Edik, talep ettiği kredi verilmediği için olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

 

 

Olay, dün akşam merkez Çukurova İlçesi’nin Mahfesığmaz Mahallesi’ndeki Kenan Evren Bulvarı üzerinde meydana geldi. Adliye önünde arzuhalcilik yapan Fatih Edik, banka şubesinde 15 bin lira kredi talep etti. Ancak kredi için onay çıkmadı. Bir süre daha şubede bekleyen Edik, kapanış saatinde üzerinde taşıdığı bıçağı çekip, bir görevlinin boğazına dayayarak kasadaki paraları istedi. 14 bin 450 TL’yi alıp kaçan Fatih Edik, ihbar üzerinde harekete geçen polis tarafından Damar Arıkoğlu Bulvarı’nda yakalandı.

 

‘KREDİ VERİLMEYİNCE SİNİRLENDİM’

 

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Edik’in ilk ifadesinde, kendisine kredi verilmemesine sinirlendiği için soygun yaptığını belirterek, Borçlarımı ödemek için kredi çekmeye karar verdim. Bankaya gittim 15 bin lira kredi için imzayı attırdılar. Ancak, parayı vermediler. Ben de sinirlendim, o anda yanımda bulunan bıçakla soygunu yaptım. Pişmanım, son çaremdi dediği öğrenildi. Edik ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.