Kredi Ön Onayı Ne Demektir?

Kredi Ön Onayı Ne Demektir?
24 Ekim 2017 13:54

Kredi ön onayı, kredi hizmeti sunan bankaların finansal işlemlerini sorunsuz gerçekleştiren, bundan dolayı da kredi notu yüksek olan müşterileri için sunduğu bir hizmettir. Kredi almak isteyen müşterilerinin işlemlerini daha hızlı gerçekleştirmesini sağlamak için bankaların sunduğu bu sistem, hem banka hem de kişiler için avantaj sağlamaktadır.

 
Kredi Ön Onayı Avantajları Nedir?

 
Kredi ön onayı mesajı veya SMS bilgisi alan kişi çoğu bankada belli bir miktar için şubeye gitmeden bile kredi çekebilmektedir. ATM’lerde karşısına çıkan bilgi ekranında kredi ön onayı aldığını gören bir müşteri, o an mesajla ilgilendiğini belirterek hemen hesabına 15 bin veya 20 bin TL’yi geçmeyecek şekilde anında kredi çekebilmektedir. Bu miktar bankaya göre değişse bile genel olarak 20 bin veya 30 bin TL’yi geçmemektedir.

 
Bankalar bu sistemi genel olarak ihtiyaç kredileri için sunmaktadır. Diğer krediler için mutlaka şubeye gitmek ve gerekli evrakları toplamak ve sözleşme imzalamak gerekecektir. (Diğer kredi türleri hakkında detaylı bilgi için www.yenifinans.com adresini ziyaret edebilirsiniz.)

 
Kredi Ön Onayı Alamayanlar Ne Yapmalı?

 
Kredi ön onayı alamayan kişiler, onay verilen kişilerin tam aksine kredi notu düşük olan, daha önce kredi alıp ödemelerini tam yapamayan veya bankaların kara listesinde bulunan kişilerdir. Finansal geçmişi düzgün olmayan kişilerin kredi notu da bu durumdan kötü etkileneceği için bankaların onay vermesi oldukça zorlu olmaktadır. Düşük kredi notuna sahip olan kişinin kredi alması için sağlam bir kefil ya da ek teminat vermesi gerekmektedir.

 
Kredi ön onayı hakkında daha fazla bilgi için https://www.aorhan.com/kredi-on-onayi-kredi-sorgulama-hakkinda-bilgiler-34722.html adresini ziyaret edebilirsiniz.