Köy Okulu Öğrencilerine Yardım

Köy Okulu Öğrencilerine Yardım
13 Mayıs 2020 22:18

Online kitap satış sitesi www.kitapbilgini.com yetkilileri Sivas’taki köy okullarına yardımda bulundu.

 

Orhan bey tarafından başlatılan proje kapsamında köy okullarında eğitimine devam eden öğrencilere kitap hediye edildi. 2009 yılından beri online satış sektöründe bulunan kitapbilgini.com genel koordinatörü Vural, “Uzun zamandır başlamayı hedeflediğimiz projemiz doğrultusunda köy okullarındaki öğrencilere yardım kampanyamıza başladık. Depomuzda bulunan çocuk kitapları ve sınavlara hazırlık kitaplarından elimizden geldiğince çocuklarımıza hediye ettik. Amacımız yardımsever vatandaşlarımızın da desteğiyle daha fazla okula ulaşıp çocuklarımızın isteklerini gerçekleştirebilmek.” dedi.

Yapılan yardım sonrasında öğrencilerden sevinç dolu geri dönüşler alındığını belirten Vural, “Özellikle doğudaki köy okullarında görev alan öğretmenlerimizden ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için talepler alıyoruz. Kitabın dışında yavrularımızın giyim ve kırtasiye gibi ihtiyaçları da var. Sınıf içinde yazıcı, fotokobi kağıdı, tebeşir gibi ihtiyaçlar da bulunuyor. Pandemi nedeniyle evlerinde kalan çocuklarımızın güzel zaman geçirebilmesi için ilk etapta kitap yardımında bulunduk. Bu sürecin bitmesiyle beraber talep gelen okullarımızı ziyaret edip eksikleri tespit ederek gerekli malzemeleri ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kırsal kesimdeki çocukların şehir merkezinde okuyan öğrenciler kadar şanslı olamadıklarını vurgulayan proje sorumlusu Orhan Vural, “Köy okulundaki çocuklarımız merkezdeki öğrenciler gibi istediklerine kolayca ulaşamıyor. Kitap ve kırtasiyenin yanında çocuklarımızın kıyafet ihtiyaçlarını da gidermek istiyoruz. Aynı zamanda yeterli kapasitede kütüphaneler kurarak çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmeyi planlıyoruz”. dedi.

 

123