Köşk’te ‘çok önemli’ görüşme

Köşk’te ‘çok önemli’ görüşme
15 Ekim 2014 22:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün programında yer alan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile yapacağı görüşmenin yapılıp yapılmadığı konusunda resmi kanallar üzerinden bir bilgi verilmemesi, Ankara kulislerinde bu akşam görüşmenin taşıdığı önem nedeniyle merak uyandırdı.

 

PARALELE KARŞI FARKLI ADIM ATACAĞIZ!

 

Ankara’da bu gün gözlerin çevrildiği görüşmelerden biri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MGK Genel Sekreteri Hacımüftüoğlu’nu kabulü idi. Erdoğan’ın, son günlerde paralel yapı ile müceadele çerçevesinde yaptığı açıklamalar bu görüşmeyi öne çıkarmıştı. Erdoğan, hafta sonu Karadeniz gezisi ile daha sonra Marmara Üniversitesi’ndeki törende, Gülen cemaatini kastederek, özetle, şunları dile getirmişti:

 

“Onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Bu ay yapacağımız Milli Güvenlik Kurulu toplantısında benim de önemli bir Gündemim olacak, o da bunların yanında ülkemizi tehdit eden hangi unsurlar varsa, bunlara yönelik Milli Güvenlik Belgesi’nin gözden geçirilmesidir.”

 

ERDOĞAN’IN BAŞKANILĞI’NDA İLK TOPLANTI

 

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı olmasından sonra Erdoğan’ın başkanlığındaki ilk toplantısını, bu ay sonunda yapacak. Son toplantı Ağustos ayında Abdullah Gül’ün başkanlığında yapılmıştı. MGK’nın gündem maddelerinden biri de paralel yapı ile mücadele olacak. Kulislere yansıyan bilgilere göre, kırmızı Kitap olarak adlandırılan Milli Güvenlik siyaset Belgesi’nde revize çalışmaları da gündemde. Bu çerçevede paralel yapı ile mücadelenin MGSB belgesinde yer almasına dönük çalışmaların olduğu konuşuluyor.

 

GÖRÜŞME NEDEN DUYURULMADI?

 

MGK Genel Sekreteri, pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü. Erdoğan’ın MGK Genel Sekreteri’ni bugün saat 16.00’da kabulü, programında yer alıyordu. Ancak Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde bu kabulün olduğu konusunda bir bilgi yer almadı.

 

Erdoğan’ın programında bu kabulden sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan ‘ı kabulü yer alıyordu. Erdoğan’ın rektörü kabulüne Köşk’ün internet sitesinde yer verildi.

 

Peki Erdoğan, MGK Genel sekreteri ile görüştü mü? Köşk kaynaklarından alınan bilgilere göre; Erdoğan, Hacımüftüoğlu’nu saat 16.00 sıralarında kabul etti. Bu görüşme; Cumhurbaşkanı’nın devlet görüşmeleri çerçevesinde olağan görüşmeleri kapsamında değerlendirildiği için bu görüşmenin yapıldığına ilişkin fotoğrafa ve bilgiye internet sitesinde yer verilmedi. Görevine yeni başlayan Hacımüftüoğlu, eğer Köşk’e nezaket ziyaretinde bulunsaydı bu görüşmenin fotoğrafı, Köşk’ün gelenekleri çerçevesinde internet sitesine konulabilecekti.

 

DEVLET GÜNÜ GÖRÜŞMELERİ

 

Erdoğan, yarın Perşembe gününün devlet günü olması çerçevesinde de, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ayrı ayrı görüşecek. Büyük ihtimal olağan görüşmeler olduğu için bu görüşmelerin bilgisi ve fotoğrafları da görüşmeler yapıldıktan sonra cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer almayacak.

 

ÖNEMLİ ADIM SİNYALİ

 

Erdoğan’ın MGK Genel Sekreteri Hacımüftüoğlu ile yaptığı görüşmeye kulislerde paralel yapı ile mücadele konusunda Kasım ayı itibariyle yeni bir döneme girilebileceği çerçevesinde önem atfediliyor. Kulislerde, “Yargı paketi ile paralel yapı ile de mücadelede de bazı adımların atılmasının zemini hazırlanmaya çalışıldı. Kolluk güçlerinin yetkisini artıran düzenlemenin Meclis’e gelmesi gündemde. MGK’nın bu ay sonu toplantısında önemli kararlar alınabilir. Bu süreçler birlikte ele alındığında, paralel yapıya yönelik önemli adımların atılacağının sinyalini veriyor” yorumları yapılıyor.

 

 Kaynak: Aydın Hasan/Milliyet