Koronavirüste dehşete düşüren veri: Her 15 saniyede bir insan ölüyor!

Koronavirüste dehşete düşüren veri: Her 15 saniyede bir insan ölüyor!
5 Ağustos 2020 11:56

Koronavirüsü salgınında vaka sayısı 17.8 milyonu geçerken Covid-19’a bağlı ölüm sayısı da 700 bin sınırını geçti… Resmi verilere göre 704 binden fazla insan corona virüsü yüzünden yaşamını yitirdi. Özellikle son iki haftadaki verilere göre her 15 saniyede bir insanın yaşamını yitirdi.

 

 

2019 yılının son haftalarında ortaya çıkan corona virüsü salgınında ikinci dalga endişesi yaşanırken, psikolojik bir sınır olan 700 bin ölüm de bugün geçildi… Özellikle ABD, Brezilya, Hindistan ve Meksika’da corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısındaki ciddi artış ile birlikte dünya çapında salgından yaşamını yitirenlerin sayısı 704 bini geçti.

Özellikle son iki hafta içerisinde dünya çapında yaklaşık 5.900 insanın yaşamını yitirdiğini vurgulayan Reuters, “Dünya genelinde bu sayı her saatte 247 insanın öldüğü anlamına geliyor. Böylelikle her 15 saniyede bir insan yaşamını yitirdi” yorumunu yaptı.

Corona virüsü salgınında 155 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği ABD’de Başkan Donald Trump bir açıklama yaptı. Trump, “Elimizden geldiği kadar corona virüsü salgınını kontrol altına alabildik. İnsanlar ölüyor bu bir gerçek. Fakat bu hiçbir şey yapmıyoruz demek değil. Bu korkunç bir salgın” ifadesini kullandı.