Koronavirüs salgınında ‘umut’ diye gazlanan KHK’lı isim hakkında kritik uyarı

Koronavirüs salgınında ‘umut’ diye gazlanan KHK’lı isim hakkında kritik uyarı
23 Mart 2020 18:39

FETÖ’cülerin sosyal medyada gündeme getirdiği koranavirüs salgını konusunda ‘uzman’ olarak lanse edilen Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana ilim Dalı ve Genetik Bölümü’nden 1 Eylül 2016’da KHK ile ihraç edilen Doç. Mustafa Ulaşlı hakkında kritik uyarılar geldi. Ulaşlı hakkında ilk defa ortaya çıkan bilgiler düşündürdü. Önce Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür uyardı sonra KRT Genel Müdürü gazeteci Adnan Bulut kritik bilgiler verdi.

 

 

Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana ilim Dalı ve Genetik Bölümü’nden 1 Eylül 2016’da KHK ile ihraç edilen Doç. Mustafa Ulaşlı’nın, ABD Princeton Üniversitesi ve Hollanda’daki Groningen Üniversitesi’nde toplam 7 yıl koronavirüs üzerine çalıştığı iddiası ile FETÖ’cü sosyal medya hesapları propagandaya başladı.

FETÖ’cü hesapların propagandaları ile kendisi de KHK’lı olan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile göürştüğünü, Ulaşlı ile Pazartesi Bakanlık nezdinde bir görüşme olacağını iddia etti. Gergerlioğlu koronavirüs salgını nedeniyle diğer KHK’lıların da işlerine dönebilme sinyalini Bakan’dan aldığını açıkladı.

Ulaşlı, ise sosyal medya propagandaları ile de iddiasını ve açıklamasını bir adım iler götürdü, ‘umut tacirliği’ ile ‘koronavirüs aşısının Türkiye’de üretilebileceğini’ öne sürdü. Böylesine bir hassas dönemi fırsata çevirmeye çalışan FETÖ’cülere cevap Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’den geldi.

Gür, “Son günlerde ülke olarak coronavirus salgını ile mücadele ederken FETÖ mensupları bunu fırsata çevirip propaganda yapmaya başlamışlar. Aşı bulacaklarını ve kendilerinin en iyi bilim adamı olduklarını iddia ediyorlar.Terör örgütü mensuplarına bu cesareti verenler iyi düşünsünler” uyarısında bulundu.

Gür’ün uyarısından sonra sosyal medyada FETÖ trolleri hareketere geçti. ve Gür’e yönelik karalama kampanyası başlattı. Gür ise, “FETÖ ve avaneleri kuyruklarına basılmış gibi ciyaklamaya başlamışlar. Topyekün saldırıları ve ahlaksız yorumları ile hakikatların üzerini örteceklerini sanıyorlar. Emir almış gibi topyekün saldırıları bile bu örgütün hala ne kadar aktif olduklarını göstermiyor mu? Topunuz gelin” cevabını verdi.

111

Gür, “FETÖ ve avanelerinin iftiralarına bilmeden alet olan ve haddini aşarak bilimselliğimizi sorgulamaya kalkanlar için bunu da kenara not edelim” diyerek şu paylaşımda bulundu:

k3_161

KRT Genel Müdürü gazeteci Adnan Bulut da Ulaşlı hakkında kritik bilgiler paylaştı. Bulut, Ulaşlı’yı ifşa ederek, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kapanan Fatih Üniversitesi mezunu olduğu bilgisini paylaştı.

Bulut, Ulaşlı’nın troll Twitter hesabı @tahahalid3’ü bu olaylardan sonra kendi ismiyle değiştirdiğini söyledi.

Bulut, Gaziantep Rektörü Gür’ün tweetini alıntılayarak, “Gaziantep Üniversitesi Rektörü “umut” olarak lanse edilen Dr. Mustafa Ulaşlı’yla ilgili kritik bir uyarıda bulunuyor. Fatih Üni. Tıp mezunu Dr. Ulaşlı Fetö’cü siteler ve hesapların gazıyla ismi gündeme gelince @tahahalid3 olan kullanıcı adını kendi ismiyle değiştirdi” bilgisini verdi.

2

Bulut, “Taha Halid gitmiş Dr. Mustafa gelmiş. Takipçi ve takip edilen listesindeki yoğun firari fetö’cü motivasyonu da dikkat çekici” diyerek şu paylaşımda bulundu:

3