Korkutan dönüşüm

Korkutan dönüşüm
27 Mayıs 2015 07:45

Beyoğlu’ndaki tarihi Taksim Ortaokulu kapanıyor, bina eğitim oteli olarak kullanılacak. Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, binanın otel olarak kiralanmasının söz konusu olmadığını söylese de şüpheler dinmiyor.

 

 

Beyoğlu’nda bulunan Taksim Ortaokulu tarihe karışıyor. Sit alanında bulunan tarini binanın, Ticaret, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli olarak kullanılması planlanıyor. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okuldaki öğrencilerin çevredeki diğer ortaokullara gideceğini, bölgenin ihtiyacına göre bir düzenleme yapıldığını söyledi. Okulun kapatılma kararına tepki gösteren veliler, yarın okul önünde toplanarak Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyecek. Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosun, “Bu binanın Milli Eğitim’e tahsis edileceğini, uygulama oteli olacağını düşünmüyoruz. Öngörümüz, bina 49 yıllığına otel olarak kiralanacak” dedi. Hüseyin Tosun, bu okulla ilgili 2-3 yıldır hazırlanan bir süreç bulunduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

 

“Okulda katların bir kısmı boşaltıldı. Öğrenci sayısı düşürüldü. Kadrolu öğretmenler, haftalık ders programlarıyla oynanarak normlar azaltılarak çevre okulara yönlendirildi, yerlerine ücretli öğretmenler alındı. Okula talep olmadığı yönünde bir algı oluşturuldu. Bu bina tarihi. Beyoğlu’nda derslik sayısı çok az, yeni okul yapılamıyor. Birçok okulda öğrenci sayısı 35- 40 iken burada boş derslikler var, şubeler açılmadı. Öğrenci sayısında yine sınırlandırılmaya gidilince 270 öğrenci kaldı. Çocukların çevrede gidecekleri okul sayısı çok az, okullar evlerine çok uzak, mağdur olacaklar.”

 

Otel olmayacak

 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, binanın otel olarak kullanılmasının, kiraya verilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak “Binada tarihi dokuya uygun restorasyon yapılacak ve uygulama oteli olarak kullanılacak. Okul, tüm okullar gibi 12 Haziran’da kapanacak ve öğrenciler çevredeki okullara dağıtılacak. Turistik bir bölge ve bu htiyaca göre bir düzenleme yapıldı” dedi.

 

Kaynak: Figen Atalay/Cumhuriyet