Korku filmleri

Korku filmleri
6 Nisan 2020 09:16

Filmlerin hayatımızda büyük bir yer kapladığı reddedilmez bir gerçek. Her insan biraz olsun günün stresini atmak, yaşadığı sıkıntıları unutmak ister. Tabi ki de bunun en ucuz ve basit yolu bir televizyon ve patlamış mısırdır. İnsanlar gün içerinde gerek işi yüzünden gerekse sosyal yaşantısın da oluşan bazı sıkıntılar nedeniyle mutsuz ve gergin hissedebilir. Günümüzde insanlar günlük yaşamın getirdiği stresten kurtulmak için film izliyorlar.

 

 

İzledikleri filmlere gelirsek, her insanın karakteri gibi birbirinden farklı sevdiği film türü vardır. Bu film türlerinin arasında en çok dikkat çekenlerden biri korku filmleridir. Siz şimdi soracaksınız biraz önce insanlar rahatlamak için film izler demediniz mi…Evet haklısınız ama insanların film izlerken nasıl rahatladığını bir düşünün. Aksiyon filmi izleyen bir insan içinde var olduğu andan kopup her şeyi unutmak ister ya da Dram türünde film izleyen insanlar yüzyıllardır en kolay rahatlama yolu olan ağlamayı seçerler. Korku filmi izleyen insanların diğer insanlardan pek bir farkı yok. Onlarda streslerini bu yolla atıyorlar.

 

Korku filmleri ilk örneklerini edebiyattan vermiştir. Drakula, Frankenstein, Mumya, Kurt adam ve diğer bir çok yapıt edebiyattan film dünyasına geçirilmiştir. Ama teknolojinin gelişmesiyle birlikte korku filmlerinin konuları da değişmiştir. İkinci dünya savaşından sonra korku filmi yapımcıları kişilik korkusu, şeytani güçler korkusu ve kıyamet korkusu üzerine yoğunlaşmıştır.

 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte korku filmi sektörü daha başarılı filmler vermeye başladı. Günümüz dünyasında görselliğin önemsiz olduğunu söylersek yalan söylemiş oluruz. Nitekim kaliteli bir korku filmi çekmek sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Günümüzde neredeyse her korku filminde animasyonlar bulunuyor. Ve bu animasyonlar filmlere sonradan ekleniyor. Filmin akıcı ve bir senkronizasyon içinde olabilmesi kayda değer bir çaba gerektiriyor. Sadece filmi kaliteli yapmak da yetmiyor. Filmi kaliteli bir şekilde beyaz perdeye aktarmakta bir o kadar zorlu bir iş.

 

İnsanlar tıpkı diğer film türlerinde aradığı gibi korku filmlerinde de kaliteyi arıyorlar. Hatta korku filmi izleyen insanların daha da titiz davrandığını söyleyebiliriz. İnsanlar online platformlardan kolay bir şekilde ulaşılabilen korku filmlerinde en çok 720p ve 1080p ayarlarını tercih ettiğini görmekteyiz. İnsanlar 4k ultra çözünürlüklü gibi teknolojilerin çıkmasıyla birlikte bu tercihlerinde daha da katı olmaya başladılar. Hatta 720p ve 1080p ayarlarının izleyicileri tatmin etmediği noktalar bile mevcut. Bunun en büyük nedeni ise 4k ultra çözünürlük ve VR kültürünün de hızla artması.

 

Online platformlarda ihtiyacın gelişmesiyle birlikte hizmetleri geliştirdiler. Günümüzde internet bağlantısı olan herhangi bir insan HD bir şekilde istediği filmi izleyebiliyor. Bu online platformlar sadece filmleri kaliteli tutmuyor aynı zamanda kendi dilinizde izleme seçeneği ve alt yazı seçeneği sunuyor. İzlemeye değer korku filmleri için https://kablosuzsinema.net/category/korku-filmleri/ sitesi sizleri bekliyor.

 

Dublaj dünya çapında hızla büyüyen bir sektör. Bunun en büyük sebebi ise insanların izledikleri filmleri kendi dillerinde izleme istekleri. Bu isteklerinde de doğal olarak haklılar. Filmleri bize açan online platformlarda dublaj kalitelerinden taviz vermiyorlar.

 

Büyük bir çoğunluk olmamasına rağmen bazı insanlar filmleri alt yazıyla ve orijinal seslendirmesiyle izlemek istiyorlar. Ve tabi ki de online platformlar bizi bu seçenekten de mahrum bırakmamakla birlikte kaliteden de taviz vermiyorlar.

 

Özetlemek gerekirse korku filmi izleyen insanlar izledikleri filmin kalitesine önem veriyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte korku filmi sektörü de hızla büyüyor. Hızla büyüyen bu sektörle birlikte bize hizmet veren online platformlarda hizmetlerini iyileştirdiler. Kalitelerinden taviz vermedikleri gibi bize son derece kaliteli dublaj imkanı tanıyorlar. Filmleri kendi dilinde izlemeyi tercih eden insanları da unutmayarak alt yazı imkanı da sağlıyorlar