Koray Aydın’dan MHP’ye olağanüstü çağrı

Koray Aydın’dan MHP’ye olağanüstü çağrı
28 Kasım 2015 19:55

MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, düzenlediği basın toplantısında, MHP’de kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Aydın, “Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket’in önünü açmaya davet ediyorum. Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi’nden gelmelidir. Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır” dedi. Aydın, Diyarbakır’da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi hakkında “Ülkemiz kan gölüne dönmüş durumda. Kaybettiğimiz her cana üzülüyoruz. Hayatını kaybeden her vatandaşımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GENEL BAŞKANIMIZ PARTİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK BU TARİHİ ÇAĞRIYI YAPMALI”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye olağanüstü kurultayı toplaması için çağrıda bulunan Aydın, “Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini olağanüstü kurultayı toplamaya, MHP ve Ülkücü Hareket’in önünü açmaya davet ediyorum. Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi MHP Genel Merkezi’nden gelmelidir. Genel Başkanımız partimizin önünü açacak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Sayın Genel Başkanımız, MHP ve Ülkücü Harekete gönül veren milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı, 7’sinden 70’ine ülkücülerin gönlünde taht kuracağı bu adımı cesaretle atmalıdır. Bu halisane çağrımız partimizin birliği, dirliği ve başarısı adınadır. MHP Tüzüğü’ne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla da olağanüstü kurultayın toplanması mümkündür. Ancak bizim de aralarında bulunduğumuz MHP’ye gönül veren milyonların birinci tercihi, imza toplamaya gerek kalmadan, kavgasız ve nizasız bir biçimde, birbirimizi dinleyebileceğimiz ve hakiki manada istişare yapacağımız olağanüstü kurultayın Sayın Genel Başkanımız tarafından toplanmasıdır. Bu yeni başlangıç için en uygun zemin kadim bir Türk geleneği olan kurultaydır. Türk siyasi tarihinin en ağır bedellerini ödeyen Ülkücü Hareket için başka bir seçenek kalmamıştır. Tüzük Kurultayımızı toplayalım, olağanüstü kurultaylarda seçim yapmayı mümkün hale getirelim, konuşalım, tartışalım, birbirimizi dinleyelim ve nihayet kararı ülkücü iradeye bırakalım” diye konuştu.

 

“GENEL MERKEZİMİZ GEREĞİNİ YAPMAZSA BİZ O ZAMAN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

 

Genel merkezin çağrılara kulak vermemesi halinde gereğini kendilerinin yapacağını belirten Aydın, “Bizim arzumuz MHP Genel Merkezi’nin bu olağanüstü kurultayı toplamasıdır. Bunun için çağrı yapıyoruz. Bu durum bizim kabulleneceğimiz bir durum değildir. Hareketimizin her noktası harekettedir, ayaktadır. Bunu görmemek mümkün değildir. Eğer bu yapılmadığı takdirde hareketimizin içerisinde büyük bir kıpırdanmanın olacağını bu hareketin içinde yetişmiş ve her gününü buradan geçiren bir siyasetçi olarak görüyorum. Bu sorumlulukla da Genel Merkezimize bu uyarıyı yaparak bizim toyumuz olan olağanüstü kurultayımızı toplamasını bekliyoruz. Eğer bu yapılmadığı takdirde, ben 2009 yılında tek başıma imza toplayıp tek başına olağanüstü çağrısını yapabilen bir siyasetçiyim. Rüştünü ispat etmiş bir siyasi geçmişten geliyorum. Bu şartlarda bu olağanüstü kurultay genel merkezimiz tarafından toplanmadığı takdirde bahsi geçen bütün arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek Türkiye genelinde imza kampanyasını yaparak, bu hareketin asli sahibi olan bin 232 delegeye sorumluluklarını hatırlatarak, kendilerine oy veren milyonlarca ülkücünün hakkını, hukukunu düşüncesini de dikkate alarak bir adım atacaklarına yürekten inanıyorum. Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“2012’DE ORAYA DİMDİK GİRDİM, BİZ SİYASETİ DİK YAPARAK GELİYORUZ”

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Koray Aydın, salona girme konusunda bir kaygısının olup olmayacağı sorusu için “Ben 2012’de oraya dimdik girdim. Ben Trabzonluyum. Biz Trabzonlular horonu dik oynarız. Biz siyaseti dik yaparak geliyoruz. Doğru olanları söylüyoruz. Bunu her platformda dile getirebilecek cesarete ve yürekliliğe sahibiz” diye yanıt verdi.

 

“ÜLKEMİZ KAN GÖLÜNE DÖNMÜŞ DURUMDA”

 

Diyarbakır’da çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin sorulması üzerine Aydın, “Ülkemiz kan gölüne dönmüş durumda. Kaybettiğimiz her cana üzülüyoruz. Hayatını kaybeden her vatandaşımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ülkemizde bugün can siper hane bir şekilde bu vatanın bölünmez bütünlüğünü kurtarmak için şereflice mücadele eden askerlerimiz, polislerimiz var onlara da en derin saygılarımı gönderiyorum” açıklamasında bulundu.

 

ANKARA (DHA)