Koray Aydın: Millet bu ucube sistemi yüzde 50+1’le yüzlerine çarpmalı

Koray Aydın: Millet bu ucube sistemi yüzde 50+1’le yüzlerine çarpmalı
6 Ekim 2019 09:55

Yerel seçimin ardından siyasetin nasıl şekilleneceği, ittifakların geleceğinin ne olacağı tartışmasında en çok konuşulan partilerden biri İYİ Parti oldu. Bunun nedenini, “Anahtar partiyiz”, “Dengeleri değiştirdik”, “İYİ Parti’nin olmadığı hiçbir denklem tutmuyor” sözleriyle anlatan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın geleceğe dair iddialı…

 

Nergis Demirkaya/ Gazete Duvar

 

İYİ Parti’nin AK Parti’yle bir yere konumlandırılmasının doğru olmayacağını söyleyen Aydın, “Mücadele devam ediyor. Tek adam rejimine dayalı bir Türkiye istemiyoruz” diyor. İttifak tartışmaları için de “Muhataplarımıza kırmızı çizgilerimizi hatırlatıyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

40+1 tartışmasını “çaresizliğin dışavurumu” olarak nitelendiren Aydın, “Yüzde 50+1 varsa, altını çizerek söylüyorum bununla bir defa daha seçime gitmeliyiz. Bu kurdukları ucube sistemi bu millet yüzlerine yüzde 50+1’le çarpmalı” görüşünü dile getiriyor.

 

‘SEÇİM YÜZDE 1500 İKİNCİ TURA KALIR’

 

Yeni kurulacak siyasi partileri “Allah’ın lütfu” olarak değerlendiren Aydın, bu partilerin en büyük zararı da MHP’ye vereceği görüşünde. Yeni partilerin üçüncü bir ittifak alanı oluşturacağını söyleyen Aydın’a göre bu da Cumhurbaşkanlığı seçiminin yüzde 1500 ikinci tura taşınmasını sağlar.

 

https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2019/10/06/koray-aydin-millet-bu-ucube-sistemi-yuzde-501le-yuzlerine-carpmali/