Konya’da tüp gaz patladı

Konya’da tüp gaz patladı
14 Ağustos 2013 11:00

Konya’da sabah saatlerinde bir lokantada tüp gaz sızıntısı nedeniyle meydana geldiği öne sürülen patlamada, tek katlı betonarme dükkanın çatısı ve kolonları yıkıldı, malzemeler etrafa saçıldı.

 

Patlama, içeride kimsenin bulunmadığ bir sırada meydana gelirken, her sabah işyerini açan işletmecinin uyanamaması nedeniyle dükkanda olmadığı öğrenildi.
Olay, merkez Meram ilçesi Toprak Sarnıç Mahallesi Esen Yayla Sokak’taki Kömürcüler Sanayi içerisinde bulunan tek katlı bir lokantada saat 07.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; Orhan Aksoy’ın işlettiği lokantada bulunan mutfak tüpü gaz sızıntısı nedeniyle patladı. Patlamanın şiddetiyle lokantanın çatısı ve yanındaki oduncu dükkanının duvarı yıkıldı. Kolonların da parçalandığı patlamada dükkanda bulunan malzemeler ise çevreye saçıldı. Patlama sonrası yangın çıkmazken, dükkanın kapalı olması nedeniyle de ölen ya da yaralanan olmadı.
UYANAMADI, ÖLÜMDEN KURTULDU
Komşularının telefon etmesi ile patlamayı öğrenerek olay yerine gelen işletmeci Orhan Aksoy’un babası Hasan Aksoy, oğlunun büyük patlama anında dükkanda bulunmadığını belirterek, bunun büyük bir şans olduğunu söyledi. Hasan Aksoy, “Akşam oğlumla birlikte iş yerini kapatıp gittik. Sabah tüpteki sızıntı nedeniyle patlama olduğunu öğrendik. Oğlum her sabah dükkanı 06.00-06.30 gibi açardı. Daha sonra da ben gelirdim. Allahın hikmeti oğlum bugün uyuyup geç kalmış. Eğer erken gelmiş olsaydı belki de iş yerini açarken patlama meydana gelebilirdi. Oğlum içerdeyken patlama olsaydı perişan olurduk” dedi.
İşyerindeki patlamayı öğrenince olay yerine gelen Orhan Aksoy, yıkılan dükkanı ve etrafa dağılan malzemeleri görünce büyük şok yaşadı. Aksoy’u, babası ve arkadaşları sakinleştirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.