Konut Alacaklar Dikkat! Kredi İle Yeni Konut Satın Alırken Faiz Nasıl Hesaplanır

Konut Alacaklar Dikkat! Kredi İle Yeni Konut Satın Alırken Faiz Nasıl Hesaplanır
4 Ağustos 2020 14:00

Pandemi ile birlikte, sürecin olumsuz etkilerini azaltmak için, tüketicilere yönelik hazırlanan paketlere bir yenisi de gayrimenkul alanında eklendi. Kamu bankaları, artık sıfır konut satın alanlar için düşük faizli konut kredisi sunuyor. Peki sıfır konut alırken, kredi faiz oranı nasıl hesaplanır?

 

3 Devlet Bankasından Dev Destek Kampanyası

İsteyen herkesin konut sahibi olabilmesi için Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank 0,64 ile 0,79 oranları arasında değişen faiz ile konut kredisi kullandırmaya başladı. Böylece konut satışlarında büyük bir patlama yaşanmaya başladı.

Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropollerde, kira ödemek istemeyen tüketiciler, yeni binalarda daire satın alarak, kira öder gibi ev sahibi olmayı, ayrıca deprem riskli bölgelerde güvende olmayı umuyorlar.

Düşük faizli konut kredisi sunan devlet bankaları 180 aya kadar vade yapabilmenin yanı sıra, 12 ay ertelemeli ödeme planı çıkarma imkanı da sunuyor. Böylece, ekonomik koşulları şu an için ödeme yapmaya elverişli olmayan tüketiciler, taksitlerini 12 ay boyunca öteleyerek koşullarını rahatlatmış oluyorlar.

 

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank Kredi Tablosu

 

Yeni konutlar için 12 ay ödemesiz örnek ödeme planı

Kredi Tutarı (TL)      Vade (Ay)            Taksit (TL)          Toplam Geri Ödeme (TL)

100.000                      12+168                1.019                  171.184

Yeni konutlar için eşit taksitli örnek ödeme planı

Kredi Tutarı (TL)      Vade (Ay)            Taksit (TL)          Toplam Geri Ödeme (TL)

100.000                     180                       937                     168.709

 

Şimdilik sadece İstanbul, İzmir ve Ankara ile sınırlandırılan düşük faizli konut kredisi kampanyasının diğer illere yayılıp yayılmayacağı ise merak konusu. Tüm bu gelişmeleri ve daha fazlasını öğrenmek için www.marketofrealty.com veya bağlantılı adres www.arapemlaksitesi.com web sitelerini takip edebilirsiniz.