Konak Kent Konseyi: Savaş çığırtkanlığına son verilsin

Konak Kent Konseyi: Savaş çığırtkanlığına son verilsin
3 Ağustos 2015 11:34

Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Hamit Mumcu yaptığı açıklamada; Bugünlerde yüksek sesle yapılan savaş çığırtkanlıklarına son verilmesini isteyerek, ülkemizin “Bariştan başka seçeneği” olmadığını, “kazananı olmayacak bir savaşın durdurularak, ellerin hemen tetiklerden çekilmesi” gerektiğini söyledi.

 

 

 

Hamit Mumcu Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına yaptığı açıklamada:

 

 

“Özellikle seçimlerden sonra gelişen süreç derin kaygılar uyandırmaktadır. Ülkemiz, Suruç’ta yaşanan vahşi katliamın ertesinde, savaşın bilinmezliğine sürüklenmektedir. Halkın iktidardan düşürdüğü, “çoğu Milletvekili bile olmayanlardan oluşan” AKP hükümeti, yetkisinde olmayan bir savaşa, TBMM’nin yetkisinde olan “savaş çıkartma kararının altına imzasını atmakta, özgürlük alanlarını tamamen yok etmektedir.

 
Halkın ekonomik sorunlarının yanı sıra, yolsuzluk dosyalarının açılması, Meclis’te yolsuzluklarla ilgili Araştırma Komisyonu kurulması, AKP’nin savaş suçlarının araştırılması, MİT tırlarıyla cihatçı çetelere yapılan silah yardımının sorumluları yargılanması, İç Güvenlik Yasası gibi baskı yasalarının iptal edlmesine ilişkin talepleri savaşın gölgesinde bırakılmaktadır.

 
Halkın hesap vermesini beklediği AKP’nin, Türkiye’yi karanlık bir eşiğe doğru sürüklemesine izin vermemeliyiz. Barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, ülkenin geleceğini karartmaya çalışanlara, onların hukuksuzluklarına karşı sesimizi, itirazımızı, barış diliyle yükseltmeliyiz.” dedi.